Блог

Балансиращата къща – между модерното и традицията, в Сидни, Австралия

17 януари, 2017 | Сподели: |

Luigi Rosselli Architects създали необикновена къща, която буквално балансира между новото и старото, между модерното и традицията. Мястото: Сидни, Австралия. Основното в този дом е еквилибриумът – тънкият буквален баланс между стереотипите и различното, съчетанието на двете в общ имот, вписан и едновременно с това напълно уникален от общоприетите рамки.

Luigi-Rosselli-Architects

Ориентацията на дома е съобразена с посоките на света. Главната спалня и входната врата гледат на изток, към изгряващото слънце и океана. Таваните – високи, като в катедрала. Подовете – бетон. Катедрала и бетон – поотделно всеки със своята красота, носители на съвсем различни послания и епохи. Кой е казал, че не могат да звучат добре заедно?

Различната балансираща къща освен това, не се нуждае от допълнителна вентилация. Тук са използвани принципите за естествена кръстосана природна вентилация, залегнали при пасивните къщи. Това гарантира прохлада през топлите месеци, като при това качеството на въздуха във вътрешността на дома е повече от отлично. Високите тавани позволяват отлична циркулация на въздуха. Добавете външни щори и покривни прозорци и идеята е завършена и напълно действаща.

Къщата балансира не само в преносен смисъл – между модерно и традиционно, тя балансира буквално – спалните на втория етаж се издигат над басейна и бялото, в което са облечени се отразява в сините води. Luigi Rosselli Architects посочват, че лекарството за посредствената архитектура е баланса. Тази къща е материалното доказателството на тази им теза.

Модерният първи етаж в индустриален стил е облечен отвън в тъмно червено-кафяво. Отгоре – еквилибриум от традиционна като вид и излъчване сякаш допълнителна постройка, в искрящо бяло.

Вътрешният двор бързо се превръща в част от обитаемото пространство на дома – стъклени плъзгащи се врати свързват лесно вътре и вън в едно неразделно цяло. От външната страна на прозореца на библиотеката в стената е вградена бетонна пейка. Тя очаква своите възглавници, маса и столове и скоро семейството ще отмаря на сянка в двора. Барбекюто е изключително интересно и буквално вградено върху бетонен плот на една от стените в двора. Вътре контраст на белите стени дава стълбището, изпълнено в масивна тъмна дървесина и перила от ковано желязо.

Балансиращата къща е нещо много различно от стандартните имоти на пазара. Създадена е специално за своите собственици, които това искали – и получили. Същото правим и ние – създаваме точните къщи, според изискванията ви. Своята мечтана къща постройте с нас – RichHouse нискоенергийни сглобяеми къщи с неограничен дизайн.Звънни