Блог

За книгите и хората: срещи на открито

19 януари, 2016 | Сподели: |

Къде да срещнем хубава книга? Да видим… Традиционните места за среща с хартиените знаниехранителници, са книжарниците и библиотеките. Можем да си ги купим и в електронен вариант. Ако обаче сте традиционалист – любител на веществената печатна книга, яд Ви е, че са скъпи, т.е. знанието и културата струват пари и то не малко и не можете да прочетете всичко, което Ви се иска (а и защо не махнат ДДС-то от книгите и учебниците??) – четете нататък. Ще Ви хареса.

Atelier Kastelic Buffey (AKB) реализирали про боно прекрасен проект в полза на книгите и хората. Създали малка, лесно преместваема библиотека от 6 кв.м., която нарекли Story pod. Разположили я в Канада – в предградието на Торонто Нюмаркет. Две от крилата и се отварят широко, като страници на книга и приканват минувачите да пристъпят в света и. Вечер – затварят. Вътрешното соларно захранвано LED осветление, обаче, струи през специалното ударо- и UV устойчиво стъкло и добавя собствената си светлина към градската.

books-people3
books-people1

Story pod е прекрасно допълнение към всяко обществено открито пространство. Тя събира хората заедно. Приканва ги да се откъснат от бързането, да разгледат, да поседнат, да поговорят. За книга, или не. Без социални мрежи, не чрез електронни устройства, ей така, по старовремски и човешки. Всяка нова книга е добре дошла. От хората, за хората. Увлякохте се по някоя книга? Няма проблем, прочетете и върнете. Story pod носи и събира истории.

books-people2
books-people4

С удоволствие бихме се включили в създаването на подобен проект. Считаме, че четенето и общуването няма да откажат малко побутване и насърчаване. Дейността ни включва проектиране, инженеринг, консултации, специалисти, материали … всичко в областта на строителството, къщи, оранжерии, дори сауни! Новото не ни плаши, предизвиква ни и ни усмихва. Да подобрим градската (и не само) среда заедно!

Източник: www.akb.caЗвънни