Блог

Червенолистният физокарпус внася нотка различност във всяка градина

1 август, 2016 | Сподели: |

Физокарпусът (Physocarpus opulifolius diablo) е многогодишен широколистен храст, красящ всяка градина. Родината му е Северна Америка. Височината му достига до два метра.

Изключително атрактивния си външен вид той дължи на своите червени клонки, съчетани с лъскави пурпурни листа. Цъфти обилно с бели и бледорозови цветове през юни и юли. Те са разположени в кълбовидни съцветия на върховете на клонките. В диаметър големината на съцветията е пет до шест сантиметра. Цветовете са малки. Много красиво контрастират с червеният цвят на листата и клонките. Плодовете на физокарпуса узряват лятото. Те също са червени на цвят.

градина

Червенолистният физокарпус е много подходящ за нашите географски ширини. Той е некапризен и лесен за отглеждане. Развива се отлично на всякакви почви, включително такива, съдържащи варовик. Обича слънце, но и полусянката не го притеснява. Устойчив е на студ. Както другите декоративни храсти, физокарпусът напролет се оформя чрез резитба.

Атрактивният червенолистен храст е поодходящ и за самостоятелно отглеждане, и за оформяне на ярък жив плет. Определено грабва окото във всяка градина. Това, че не е капризен и се отглежда лесно го прави още по-привлекателен.

Направете го част от своите двор и градина. Ако ни четете и идеите ни Ви допадат, вече може да сте се сдобили със собствено езерце с японски шарани кои, дворна сауна, люлеещ се стол. Къщата и градината са райско кътче. Постигнете го с нас.Звънни