Блог

Комфортен дом със стъклени стени се отваря напълно към природата

8 юни, 2016 | Сподели: |

Верни на последните тенденции, връщащи старите порядки за близост до природата и максимално малко влияние върху нея, са все повече архитекти в световен мащаб. Такива са и Iglesis Arquitectos от далечно нам Чили.

В престижен район на Сантяго, те изградили прекрасен комфортен дом, който се отваря към околната природа. Постройката е затворена откъм улицата с метал и бетон. Откъм градината обаче, къщата от 260 кв.м. е със стъклени стени. Те освен гарантиращи максимално добро естествено осветление са и лесно преместваема преграда, след която граници между вън и вътре, няма. Градината на необичайната постройка е пълна с дървета, камък, зеленина от всякакъв вид. Този комфортен дом има и собствен дълъг басейн, тип водно огледало.
Таванът на тази открита къща, е от дърво. Подовете и – от камък.
PORTADA-4
Авторите на комфортния дом умишлено вложили естествени материали, като връзка със земята и небето. Освен останалото, те са и красиви, здрави, изолиращи. Те са защитата на семейството срещу дъждове и бури зли. Природните материали пазят обитателите на това необичайно пространство. Стъклото пък, ги прави част от природния кръговрат навън. И обратно – кани природата да стане част от този комфортен дом. Дневна зона, библиотека с работен кът, трапезария, кухня – всички помещения, включително спалнята, са огрени от изобилна светлина. Бели стени, дървени мебелни акценти, картини и много, много зелено – това представлява този отворен, комфортен, чилийски дом. Това определено не е къща – музей, пълна с предмети, прах и тъмнина. Този комфортен дом диша. Той е поредното място на Земята, където човек и природа гледат един към друг и звучат в хармония.
PORTADA-3
Ако искате и Вашият дом да звучи в хармония с природата, при това нискоенергийна, не се колебайте и се свържете с нас днес. Дизайните са практически неограничени. Високото качество – гарантирано. Професионализмът и прецизността във всеки детайл – също.

Източник и снимки: www.archdaily.comЗвънни