Блог

Естонска дървена къща разчупва традиционния дизайн

19 ноември, 2016 | Сподели: |

Наред със стремежа към създаване на пасивни къщи, които да пестят разходи и да са в съзвучие с природата, архитектите също избягват да създават еднотипни, подобни и стандартни проекти. Тази естонска дървена къща е точно живо доказателство, че архитектите не губят своя поглед и не правят нещата по калъп, а геометрията е, ами разтегливо понятие. Дървената къща е завършена тази година. намира се в Koidu, северна Естония. Необичайната форма на имота е продиктувана от интересната форма на парцела. За да бъде оптимално слънцегреенето и разположението архитектите създали различен, но естетически издържан проект.

tonu-tunnel_4

Западната част на парцела е мястото, избрано от Kadarik Tüür Arhitektid за основната постройка. На малък хълм на изток е другата, доста по-малка сграда, „ехо“ на основната. Между двете постройки е формиран много интересен вътрешен двор. Той е защитен от околните шум, трафик и е малък частен оазис, на разположение на собствениците на дома.

Оцветена лиственица и стъкло са облеклото на фасадата на дървената къща. Центъра на дома пък е дневната зона с таван с височина внушителните 6! метра. Тук са кухнята, къта за хранене и почивка. Доминират жълти завеси, синьо кресло, разкошни висящи лампи, под от естествена дървесина. Етажерки пазят многобройна литература, а сив диван с пъстри възглавници приканва да поседнеш с кафе или книга в ръка. Масата за хранене е кръгла и плътно заобиколена с многобройни модерни бели столове с дървени крака, които обгръщат тялото в пашкул. Белите стени с акцент жълтите и сини завеси дават разкошен контраст, магнит за погледа.

tonu-tunnel_8

Тази къща е необичаен поглед и интересно решение. Закътаният вътрешен двор, формиран от двете постройки и внушителните високи тавани дават простор и въздух в една уж стандартна градска къща. Мнението на архитекта е важно, Вашето – също. Ние можем да го осъществим – RichHouse сглобяеми нискоенергийни дървени къщи с практически неограничен дизайн.Звънни