Блог

Фантастичното бяло създание на Marco Casagrande: вила Muurame

16 ноември, 2016 | Сподели: |

Дървената триетажна бяла къща се издига във Финландия, на брега на езерото Jyväsjärvi. Създателите и са архитектите от Marco Casagrande. Площта на вилата – бижу е 350 кв.м., а годината на построяването и 2014г.

Пространствените елементи на къщата са изработени предварително през зимата във фабрика за разкрояване на сглобяеми къщи в Карунки, Лапландия. След стопяването на снеговете, елементите са доставени и монтирани на място в Jyväskylä. Вложената в проекта дървесина е изключително качествена – лапландски смърч и бор.

villa-muurame_1

Вилата е замислена и изпълнена с проста концепция – колкото по-нагоре се изкачваш, толкова по-лични стават помещенията. Първото ниво е отворено пространство, обединяващо множество функции – дневна зона, кухня, кът за хранене, кътове за четене и почивка. Спалните са на второто ниво. Тук освен тераса или и достъп до красива покривна градина. Третото ниво е за разкошна баня. Отоплението на бялата вила е с геотермална енергия, която се грижи и за охлаждането през лятото.

villa-muurame_8

Сглобяеми дървени къщи с отлично качество са RichHouse. Те са български и се изработват във високотехнологична производствена база, разположена близо до Ямбол. RichHouse са нискоенергийни – самата технология включва влагането на качествена топлоизолация, която пък е залог за по-ниски сметки за климатизация във времето. RichHouse са чудесна алтернатива на стандартното монолитно строителство. Вие избирате домът, които искате – къща, вила, възрожденска, алпийска или друга; малка, голяма; етажност и т.н. В тон с Вашите желания, нашите проектанти изработват проекта и го съгласуват с Вас на всеки етап. След одобрение, къщата се разкроява и комплектова в производствената ни база. Всички елементи се транспортират до строителната площадка готови за сглобяване. Следва изграждане на постройката, което е доста по-малко от това, необходимо за стандартните строежи. След като Вашият дом е готов, можете веднага да се нанесете, защото тук остатъчна влага няма, за разлика от стандартните домове. RichHouse са смела крачка в бъдещето – нискоенергийни, дървени къщи за всеки.Звънни