Блог

Градинската камина или барбекю – задължителна за всеки двор

19 май, 2016 | Сподели: |

Градинската камина е едно от любимите места, във външните пространства на къщата. Тук вечерите с приятели са протяжни, лениви, дълги, топли и топлещи във времето.

Тук е мястото, където обичайно се приготвя храната през топлите месеци от годината. А всички знаем, че приготвените на истински огън и жар специалитети са с неповторим вкус.

Градинската камина има свои многобройни вариации и наименования. Пещ, камина, барбекю. Може да е само огнище, на което спокойно да приготвяте ястия на скара или пък грил. Може да е и пещ. Градинската камина изисква монолитна основа и комин. Основният материал за изграждането и са огнеупорните тухли. Често огнището се облицова с камък. От метал са вратичката на пещта, ако има такава, скарата, аксесоарите. Често открито огнище се комбинира със затворена пещ, като двете делят общ комин. Обикновено се предвижда и рафт за дърва. Като цяло, видът и предназначението на дворното огнище, барбекю, пещ зависи само и единствено от Вас, мястото с което разполагате, стилът на градината Ви и функциите, които желаете огнището да има.

Original_Pool-Environments-outdoor-kitchen-and-pool

Живият огън в омайните безкрайни летни нощи, ароматът на приготвена на него храна, разговорите и смеховете, шумовете на живата природа наоколо, формират магично усещане за безвремие.

Градинската камина е съсредоточието на семейството, приятелите и изобщо, върволицата постоянни и не толкова обитатели на къщата.

Обикновено, в близост до градинската камина е разположен външен кът за хранене. Докато някой (или някои) развихрят готварски умения на барбекюто, други подреждат масата.

Атмосферата в двора, пространството, зеленината, градинското езерце, допринасят за усещане за близост до природата.

Често градинската камина и прилежащите и мебели, са разположени под навес в градината. Той предпазва от слънцето, същевременно запазвайки природата наоколо и правейки я част от къта за веселби.

Градинската камина и навеса чудесно се комбинират и с каменни облицовки, дърво. А защо не прибавите към двора и басейн и люлеещ се стол?

Дори незапалена, градинската камина е притегателна. Тя носи символиката на дом, събиране на близките и топлина. Сутрин, закусвайки в градината, с кана домашна лимонада, случайно попадналия върху градинската камина поглед…
… носи мисли и картини на смях, веселие, събирания с приятели, щъкащи наоколо деца.Звънни