Блог

Глинена вила в Британска Колумбия съперничи на нашата в Лещен

24 август, 2016 | Сподели: |

Добрите идеи за различни, нови неща, включително тип настаняване, се раждат навсякъде по света. Много българи, посетили китния родопски Лещен са виждали с очите си глинената къща там. Някой, са и отсядали в нея. Същата идея се родила в Мейн Айлънд (Mayne Island), Британска Колумбия, Канада. Тамошната глинена вила, също се дава под наем. Построена е от естествени материали и се радва на много голяма популярност.

Формата на глинената вила е съобразена с цел максимално вписване в природата. Необикновената къща поразително прилича на гъба. Издигната е през 1999г. от фирма, която изцяло се изявява в строежа на глинени постройки. Площта на вилата е 55 кв.м. Странният екстериор, невписващ се в общоприетите критерии, е много приятен и създава усещане за уют и принадлежност. Това чувство се засилва още повече с пристъпване във вътрешността на глинената вила. Меки, земни цветове преливат един в друг. Извивките на дома са плавни и въздушни. Глинената постройка изглежда така, сякаш е дело на природата, а не на човешка ръка.

c4360c29_original

c4360c30_original

Необичайната вила е на два етажа. Стените и са изцяло от кирпич. Дневната е със светли варосани стени. Обилна светлина нахлува през големите прозорци и мултиплицира пространството и усещането за свобода. Топлите зимни дни и вечери са гарантирани от камина. Кухнята е маркирана с оригинален извит плот, покрит с плочки. Оформен е и малък кът за хранене за двама. Стълбище води до втория етаж на глинената къща и спалните, разположени там. На двора глината също маркира своите пространства. Покрита пейка и външна камина също са изработени от този естествен материал.

Глинената вила е приказно пространство, което обаче, е пълно с всички удобства на съвременния свят. В непосредствена близост до нея са разположени лозя, пасища за овце, плаж и фериботен терминал.

Глинената къща е живот в синхрон с природата, с минимален ефект върху нея. Еко-къщите от този тип са живото доказателство, че хората, които искат да се върнат към простичкия устойчив живот, стават все повече.

Ние не строим глинени къщи, но изграждаме нискоенергийни такива. Вярваме, че невъзможни проекти няма. Доказваме го всеки ден. Доверете ни своя мечтан дом или вила. Нека заедно създадем Вашето убежище, в тон с природата.

Снимки и източник: www.airbnb.comЗвънни