Блог

Къща и градина – едно неразрушимо цяло

23 март, 2016 | Сподели: |

Какво е къщата без градина или обратното? След дълъг ден работа или пък отмора в градината, добре е, да има дом, в който да влезеш, да си вземеш душ и после блажено да се излегнеш на люлеещият се стол с чаша домашна лимонада в ръка. Ако пък имаш къща, а нямаш градина, то губиш ценни часове на открито, които освен, че ще те държат в добра форма, могат да ти осигурят домашни плодове, зеленчуци, прекрасни цветни кътчета и изобщо, интересно ново хоби, с което да си запълваш времето и да релаксираш.

градина

Градината е страхотно ново поле за открития, безкрайни експерименти и съответните върхове и спадове. Дали ще отглеждаш овошки, дръвчета, орхидеи или чимшири си е изцяло твоя работа. Важното обаче е, да се убедиш, че закупувайки къщата на мечтите си тя има голям двор – опитно пространство – независимо дали е в традиционен български стил, викторианска къща, алпийска къща, къща олигарх, къща на бъдещето или пък друга такава. (каквото и да искаш проектираме и строим, при това качествено, в срок и енергоспестяващо, обади се и питай)

Освен за тучна зеленина от всякакъв вид, избуяваща под умелите ти или не толкова грижи, градината е и място, което да напълниш с кътчета за отмора, игра или пък протяжни лениви сутрешни или следобедни закуски на открито, преливащи в още по разточителни вечери. Какво по-добро то това, да си на открито, когато времето го позволява? Затова, предвиди – до къщата и наоколо, градина; в градината – места за отмора, игри, хранене на открито.
Градината ти може да приюти езерце, което да си направиш сам или с помощта на приятели и семейството. Ако имаш желание и място, защо да не направиш и някой фонтан за разкош? Беседки, барбекю, различни дворни трамплини, пързалки, люлки за децата, както и кътчета с удобни градински мебели са нещо прекрасно и желано за всяка градина.
Какви са твоите предпочитания и приоритети и на кои градински съоръжения ще се спреш е изцяло въпрос на личен избор.
Не забравяй, всяка къща, върви със своята градина, колкото по-зелена и пълна с експерименти, различни растения и тематични кътове, толкова по-добре.
Спокойно можеш да отделиш място и за оранжерия, позната повече в миналото като парник, заради парниковия ефект, който използва, за да осигури на растенията подходящ микроклимат в иначе нетипични за отглеждането им сезони. Оранжерията ще ти даде възможност за още по-широки експерименти с представителите на флората.
Градината е вид авто психотерапия на открито с абсолютна положителна стойност. Възползвай се на воля и без ограничения.Звънни