Блог

Къща с нулеви разходи за електричество – мисия в процес на изпитване с Acre Homes

6 април, 2016 | Сподели: |

Идеята „Пасивна къща“ промени изискванията към сградите в световен мащаб. Все повече домовете с намалени разходи за енергия и еко ползи навлизат на пазара на имоти. Логично, ще дойде момент, когато те ще са задължителен стандарт.
Като продължение на идеите пасивна сграда, еко дом, нискоенергийна къща, енергоефективна постройка и сглобяемите им варианти се появи следващата стъпка в посока по-нататъшно оптимизиране на използваната енергия – къщата с нулево нетно енергийно потребление.

Сградата на бъдещето е известна по света като zero net energy (ZNE); net-zero energy building; net zero building – всички с едно значение – постройка с нулево нетно потребление на енергия. Това всъщност значи, че възобновяемата енергия, произведена от дома за една година е приблизително равна на потребената за същия период.

Acre design обещава, да създадат къща с нулево нетно потребление на енергия, която при това да е на приемлива цена. Реално, те вече са създали такава, с помощта на т.нар. краудфъндинг средства (За които вече сме говорили в предишен материал) и доскоро първата им сграда с нулево нетно потребление на ток е била и техен дом.

Собствениците и основатели на Acre Home – семейството Андрю и Дженифър Диксън и съдружникът им Дон Нюман разбират, че властите в Калифония планират поетапно въвеждане до 2020г. ВРЪЗКА КЪМ ПРЕДХОДНИЯ МАТЕРИАЛ 3 месеца, след завършване на основите. Сглобяемата къща се доставя и изгражда на място от сертифицирани партньори – подизпълнители. Домовете с нулево потребление на ток, се ориентират според слънцето, с южни прозорци и допълнително подово отопление. Сградите на Acre Home използват и геотермална топлина, система за възстановяване на топлината и охлаждане/ нагряване на въздуха плюс соларни панели.
За момента къщите с нулево потребление на енергия се предлагат в два варианта – Origin (произход) А и Origin B.
Първият тип е същият, като първият построен от компанията сглобяем прототип на къща с нулево потребление на енергия, в които семейство Диксън са живели. Той е с традиционния заострен покрив. Другият прототип пък е на сглобяема къща с плосък покрив, също с нулево потребление на енергия. И двата модела къщи се предлагат в три размера и съответно цени. Реално, сумата която подобен сглобяем еко дом струва, не е малка, но с малко изчисления, колко ще спестим от електричество в бъдеще и колко по-малко вредни за природата ще бъдем, нещата си идват на мястото.

Origin А

Origin A 1

Origin B

Acre_Origin_B1
Acre_Origin_B2

Ние сме твърди защитници на идеята за еко, нискоенергийни, енергоефективни, зелени сгради и техният най-добър вариант – къщите с нулево потребление на енергия. Предлагаме собствено производство нискоенергийни къщи с практически неограничен дизайн. Станете част от бъдещето днес!

Източник: www.acredesigns.comЗвънни