Блог

Идеалната къща

2 ноември, 2016 | Сподели: |

Каква е за Вас идеалната къща? На един етаж, два, три? С колко спални? Ами бани? Гардеробни има ли? А склад? Мазе? Кабинет? Стая за игри? Отворена дневна зона или пък разделена със стени? А прозорците? Панорамни ли са? Има ли веранда? А градински мебели? Басейн или беседка? А езерце в двора? Декоративни храсти и плодни дървета? А оранжерия? Идеалната къща е химера, с често неясни параметри. тя е пространството, което хората, непритежаващи къща, лелеят, но с размити показатели. Обикновено, представят си определен стил дом – типичен български, алпийска къща, модерен дом, облицован с камъни или пък измазан в пъстри цветове. Защо не бял? Екстериора е това, което обикновено се върти в главите на зажаднелите за къща. А и можем лесно да си го „познаем“ пътувайки нанякъде. „Виж – каква хубава къща! Някой ден ще имам такава.“

Хубава къща… е, добре, трябва да има две спални – една за нас и една за децата. Няма да е лошо да има и за гости или пък всяко дете да си има отделна стая. Защо не и двете? Добре де, няма да нахалстваме. Две да бъдат. Ами хола? Искам модерна дневна зона. С място за мека мебел, кът за хранене, с по-голяма маса, да има място за гости и кухня. Дай един склад да направим. Гараж ще има ли? Къде ще държа колата? Добре де, може и в двора. А с какво ще я топлим? Климатици? Дърва? Искам камина, да знаеш, откога ми е мечта! Да, знам, че дървата са хамалогия, но къде се е видяло – къща без печка на дърва. – Ей такива интересни разговори водим с близките си или себе си на тема „каква къща искам“.

housey

Неопределеният отговор „хубава“ е с много разтегливи измерения. Всичко зависи от парите, възможностите, желанието, парцела. Къщите са удоволствие, което има своята цена и отнема определено време и количество нерви и главоболия.

Стандартните стоманобетонни конструкции отнемат много време. Добре е и да сте наясно със строителството, защото не се знае доколко бригадите, строителния надзор и т.н. са коректни. Защото у нас е така – не че това е извинение. Но всички си го знаем И винаги имаме не едно, а поне по две наум.

Добре де, първото важно нещо е мястото, парцела, да си го познаете, купите, наследите. После – архитект. Ток, вода и се предполага, че проектантът ще успее да се справи с идеята Ви за „хубава къща“. Сметките и изчисленията са скучната част. Накрая обикновено Ви сервират сума и срокове, от които Ви се завива свят.

Затова – мислете извън стандартното. Изберете дървена сглобяема нискоенергийна къща. Защо? Защото е здрава, надеждна и с по-ниски разходи за поддръжка, а се изгражда за много по-кратко време от стандартните къщи. Защото нашите проектанти са магьосници и с тях лесно идеята „хубава къща“ ще придобие реални измерения. Защото сглобяемата къща е точно такава – сглобяема. И ще пристигне на мястото разкроена, комплектована и готова за сглобяване. Защото нашите специалисти ще я сглобят качествено и експедитивно. Защото сглобяемите нискоенергийни къщи RichHouse си струват.



Call Now ButtonЗвънни