Блог

Имението на Ферагамо в Тоскана: Rosewood Castiglion del Bosco

2 ноември, 2016 | Сподели: |

Val d’Orcia е най-красивата част от Тоскана, част от световното природно наследство на Юнеско. Областта е популярна с високата си естетика и неслучайно е избрана за снимките на „Английския пациент“. Тук, във винарски район Brunello di Montalcino се намира имението Castiglion del Bosco – собственост на Масимо Ферагамо, син на Салваторе Ферагамо.

Castiglion del Bosco е живата история и традиции на Тоскана. Тук на почит са изкуствата, занаятите, винопроизводството. Имението е разположено на древния път Via Francigena, който поклонници и пилигрими използвали, за да достигнат от Кентърбъри (Англия) до Рим. Възрастта му е цели 800 години, а площта – 5 хиляди акра. То е едно от най-добре съхранените в Тоскана. Експозира спираща дъха природа и културно и историческо наследство. Включва руини на замък от XII век, църква от X век и Borgo – историческо село, което днес е сърцето на имота.

Купувайки имението през 2003 година, Масимо Ферагамо решава, че ще го превърне в курортно място, където Тоскана ще е изложена в цялата си прелест – древна, вкусна, красива.
cdb-borgo
Стюарт Сиегел (Stuart Siegel), ръководител на Brunello Development Group, избрана от Масимо за амбициозния му проект – да превърне Castiglion del Bosco в разкошен курорт, споделя интересни факти от първата им среща. „Когато Масимо за първи път ми показа мястото, започнах да се смея. Мащабите, интегритета и това в сърцето на национален парк! От 26 години работя в областта на недвижимите имоти и бях абсолютно изумен. Вино, лов, земя, имоти, богато културно наследство – Виждал съм някои от най-добрите имоти в света, но това е по-добро от всички тях!“

Сиегел обикаля околностите. Попива порутените къщи, реката, огромните масиви лозя, маслинови горички и поляни, преливащи от макове през май. Докъдето взора стига, всичко е Castiglion del Bosco . За капак, имението е част и от един от петимата основатели на Винения консорциум Brunello di Montalcino и тук се произвежда едно от най-добрите Brunello в региона.

Цифрите обаче, били плашещи. До пролетта на 2010 година, се предвиждали 20 вили, 26 „хотелски“ апартамента, голф игрище, проектирано от корифея в областта Том Вайскопф (Tom Weiskopf), СПА, два ресторанта, винарна и конюшня. Проектът стартирал, с участието приятели и колеги, всеки от които е инвестирал средства. Говори се, че те са в размера на 2 млн. евро. Всеки от тези ексклузивни собственици има на свое разположение потенциала на Castiglion del Bosco. Избират каква кола да ги чака пред вилата и да имат или не шофьор; закуска от шеф майстор или пък хладилник, пълен с любимите лакомства; да бъдат ли охранявани и т.н. Членовете на това затворено общество, разбира се, се познават. Хората извън него могат да нощуват в апартаментите на цени от 600 до 3000 евро на нощ.

cdb-junior-suite

Тук гостите могат да вкусят и видят Тоскана, такава, каквато е била. Това е постигнато по един изключителен начин – самото село Borgo, част от имението, е превърнато в „хотел“. Към момента има 10 луксозни вили и 23 апартамента с антични мебели, оригинални текстили и произведения на изкуството. В съвсем достоверна историческа обстановка, гостите на Rosewood Castiglion del Bosco вкусват Тоскана. Разбира се, модерните удобства са вградени по ненатрапчив начин в оригиналните интериори и екстериори, така че посетителите имат на свое разположение всякакви глезотии от съвременния свят. Вилите имат басейн, домашно кино, тенис корт. А външните пространства са слънце, лозя, перголи и беседки, потънали в зеленина.

Всичко в жилищата е изработено по поръчка – от бродираните калъфки за възглавници, през кристала La Moleria Locchi до дръжките на вратите от Il Bronzetto.

Мястото е популярна кулинарна и голф дестинация. Тук има и винарна, два ресторанта, градини, готварско училище, единственото частно голф игрище в Италия и СПА.

Villa Stabbi. Castiglion del Bosco.

Ферагамо инвестира в историята на мястото. Руините се проучват от археолози, които грижливо каталогизират откритията. Той определя културната филантропия като важна част визията му за Castiglion del Bosco. Започнал е реставрация и на друг параклис в рамките на имението.

Личните приоритети на Масимо включват есенния лов на глигани, потенциала за развъждане на коне от породата Maremma, които са на разположение на гостите, които желаят да яздят и възстановяване на 70 хектара лозови масиви.

Rosewood Castiglion del Bosco е изключително имение, пресътворено от старини, с вплетени в тях модерни удобства. Тук в центъра е Тоскана – занаяти, начин на живот, близост до природата.

Снимки и източник: rosewoodhotels.comЗвънни