Блог

Жив кипарис в спалнята – защо не?

10 ноември, 2016 | Сподели: |

Лос Анджелис, Калифорния, САШ. Последното, което си представям, когато мисля за къща тук, е постройка, с жив кипарис, преминаващ през нея. Оказва се обаче, че градът крие своите тайни, тихи и спокойни места, където природата е на пиедестал. Високо, над трафика и оживлението, в квартал Echo Park, се издига къща, проектирана от Anonymous Architects. Постройката е ситуирана така, че да не изисква премахването на нито едно дърво. Надвиснала е над едно от стъпалата на стръмния квартал, а през една от стаите и преминава истински, жив кипарис. Интересното архитектурно решение изисквало тънка, внимателна намеса – хидроизолация около дървото, така че вода да не прониква в къщата и растението да се чувства добре.

За да се получи пълна спойка между къщата и околностите, в дома архитектите вложили много дървен материал – и в интериора, но и като външна дървена ламперия (сайдинг) от опушен кедър, съобразена с местните строителни правила.

house-in-trees05

Къщата с полезна площ от 220 кв.м. е завършена през 2015г. Фундаментът и стените са бетонни, конструкцията – дървена, а долното ниво и покрива – от стомана. Домът на пръв поглед прилича на къща на дърво, но с доста по-големи размери. Благодарение на ключовото разположение, гледките са панорамни и щедри. Мебелите са от богат, изразителен орех, а подовете – от кестен. Панорамните прозорци едновременно пускат изобилие от светлина, и много зеленина от околните кипариси. Къщата е разделена на две – основна част с две спални и допълнителна, в която са разположени кухнята, дневната зона, офиса, допълнителна спалня и баня. Дървената веранда, опасваща дома размива допълнително пространствата вътре и вън. Живият кипарис преминава през една от спалните на дома.

За нас също всяко изискване е предизвикателство, а не непреодолима пречка. Съобразяваме се изцяло с изискванията на своите клиенти и специфичния терен. За нас невъзможни проекти няма. RichHouse – нискоенергийни, сглобяеми дървени къщи, вили, постройки за всеки.Звънни