Блог

Къща-стъклен цилиндър с център живо дърво

13 септември, 2016 | Сподели: |

Елхова гора в Алмати (Almaty), Казахстан. Безкрайно зелено, прелива в различни нюанси, подбутвани от поривите на вятъра. Сред зеленината – странен стъклен цилиндър. Вътре – затворена една от огромните елхи. Спираловидно стълбище се вие около дървото.

Необичайната къща на дърво е дело на A. Masow Architects. Творците изпълнили детската мечта на своя клиент – 38 годишен бизнесмен, който искал дом за двама. Не какъв да е дом обаче, а този, предоставяш идеалното бягство и убежище от стреса на големия град. Освен това, къщата трябвало да е вдъхновяваща. Тя трябвало да дава отговор на въпроса, как да живееш вписан в природата, в дом пропит и изграден от нея? Къщата на дърво – стъклен цилиндър е необичайно бягство в гората. Тя е горски живот под похлупак, та да има защита от бурите зли и ветровете хапещи. Тя е прозорец към света – необятен, панорамен и не спестяващ нищо. Къща в сърцето на гората – едновременно отворена към всичко и все ак с прозрачна преграда. Горски обитатели наоколо живеят своя живот пред очите на обитателите на убежището. Вятърът брули клоните и дъждът пои земята наоколо. Хората в стъкления цилиндър виждат, чуват, усещат всичко – зад стъклото.

dwsq

Къщата на дърво е здраво стъпила на метални колони. Част от конструкцията и са и гипсокартонени елементи, бетонни и дървени подове. Стъклената постройка е на четири нива, свързани със спирално стълбище, виещо се в периферията на дома, с център живо огромно дърво.

555555

На първото ниво са санитарното помещение и кухнята. По другите пестеливо са разпределени изчистени места за сядане и библиотека. Стъклената къща с дървото е оригинална постройка, позволяваща живот в максимална близост до природата с ексклузивна панорамна 360-градусова гледка към околния живот.

За нискоенергийни къщи от всякакъв вид и размер, можете да разчитате на нас – традиционни постройки, издържани в български стил, викториански домове, къщи на бъдещето, къщи за гости, вили, хижи… За нашите специалисти невъзможни неща няма. От проекта до всички довършителни работи и материали – можете да разчитате на нас. Разполагаме със собствена производствена база за нискоенергийни къщи, висококвалифицирани кадри, проектанти, готови да откликнат на всяко Ваше желание.

Източник: amasow.com



Call Now ButtonЗвънни