Блог

10 кв.м. къща за гости е … на дърво, в двора

19 август, 2016 | Сподели: |

Къщите на дърво са често място за развлечение на децата в САЩ. Семейство Саутард от Нашвил, Тенеси обаче, решило да преустрои тази детска територия – в къща за гости! Оказало се, че старата детска дървена къща на дърво, трябва да бъде съборена, с оглед постигане на стабилност и здравина. Бизнесът на мъжа в семейството – Слоун – реставрация и възстановяване на стари прозорци – инспирирал новата постройка.

Днес дървената къща за гости на дърво се е хванала здраво за две от високите дървета в задния двор на семейството. Емили и Слоун и дават име – „Къщата на лисицата“ (The Fox House). Постройката няма нито един прав ъгъл, което пък способства за максимално количество естествена светлина във вътрешността. Къщата за гости на дървото, всъщност не е високо в короната на дърветата, а на метър от поляната. (Какво ли не правим за да опазим любопитните деца и да подканим възрастните да влязат). Тя съчетава няколко функционални зони в едно помещение, пълно със стил и светлина.

The-Fox-House-Treehouse_1

Дневният кът включва ретро плюшен диван, покрит с пъстри възглавници. Цветът му е в отличително зелено, типично за мъха. Висока настолна лампа, живи цветя и други аранжировки, картини акварел внасят допълнително настроение. Масичката, пред дивана, всъщност е състарен син сандък, в който стоят… пособията за чистене! Което не му пречи да е много атрактивен и с нищо да не загатва за тайната си.

Въздушни лавици на стената, вместо масивни затворени шкафове дават допълнително място за съхранение, без обаче да натоварват и затварят допълнително и без това малкото пространство на дървената къща на дърво за гости.

The-Fox-House-Treehouse_3

Тук има дори кабинет – офис! Оформен е от дървено старинно писалище. Когато не ви трябва – лесно се затваря и книгите спят спокойно във вътрешността му. Това е първото, което семейството внесло в новоизградената дървена къща. Над него виси овално огледало, което оптически мултиплицира пространството.

Спалнята всъщност е легло, разположено до голям прозорец, обрамчен със светли завеси. От другата му страна е писалището. Преди да стане част от дървената къща за гости, леглото е било в стаята за посетители, разположена в къщата на семейството.

Дъщерята на семейството, Уенди Ан, обожава да прекарва времето си в „къщата на дърво на татко“. Често заспива с книжка с приказки в удобното, приканящо легло.

Къщата за гости на семейство Саутард е дървено бижу. Тя е една прекрасна идея за удобно настаняване, но и игри за децата. Подходяща е и за работен кабинет или просто бягство от познатите пространства на основния дом. Ако идеята Ви харесва, обадете ни се – сбъдваме къщи, от всякакъв род и калибър, с постоянни и непроменливи качество и професионализъм. Цената зависи от точните параметри на Вашите изисквания. Обещаваме, че ще си струва.

Източник и снимки: www.homecrux.comЗвънни