Блог

1290 кв.м. къща – тайна градина от далечен Сингапур

27 октомври, 2016 | Сподели: |

Букит Тимах, Сингапур: тук се издига къща „Тайната градина“ (The secret garden house), дело на Wallflower Architecture + Design. Изискванията на собственика на бижуто с екзотично име, били кратки: луксозна, тропическа, съвременна семейна къща. Нека вметнем, че самият той я построил – притежавал строителна компания, чиито качества доказал за пореден път, изграждайки амбициозния проект.

 

8 Wilby Road House

Парцелът, на който се издига къщата, бил предизвикателство за архитектите. Той е с Г-образна форма, тясна и непретенциозна предна част за достъп, заобиколен плътно от съседни имоти. Вместо като недостатък, архитектите видели в това предимство – решили да използват особеностите на терена, за да скрият къщата и тучна градина.

8 Wilby Road House

Wallflower Architecture + Design определят творението си не като типична къща, не и като зелена такава, а като зелена къща с максимално оползотворяване на терена – с подземно ниво, криещо полезни обеми, отворен, въздушен, надземен план и озеленяване.

8 Wilby Road House

Близо 1/3 от постройката е подпряна на склон и реално – под земята от единия край на къщата. От другия имотът започва с подстъп за колите на семейството. Следва гаражът. После – фоайе. След него – стълба, преминаваща спирално нагоре. В имота има и асансьор. На приземното ниво има и баня, парна баня, стая за игри, мокро перално помещение, складове, стая, меняща предназначението си според настоящите нужди на семейството. Светлина тук дава и оригинален прозорец, които е разположен в … дъното на басейна.

Качваме се етаж нагоре. Тук е дневната зона, която е отворена към двора – тайна градина. Тя включва трапезария, мокра и суха кухни. На това ниво е разположен и басейн, както и веранда.

Поемаме по стълбите до третия етаж. Тук в едното крило на имота е главната спалня, допълнена с помещение-гардероб, баня и кабинет. Други три спални помещения и съответните бани и допълнителен кабинет са разположени в другото крило на етажа.

Оказва се, че това не е всичко. Има и малко, четвърто ниво, което авторите наричат „таванско лоби“. То си има собствен излаз към разкошна таванска – всъщност – покривна градина.

8 Wilby Road House

Къща „Тайната Градина“ е амбициозен проект, дело на професионалисти, които не се колебаят да търсят оригинални решения, за да удовлетворят изискванията на своите клиенти. Независимо от предизвикателствата на терена, визионерите успяват да дадат на клиента домът на мечтите му, допълнен с тайна градина.Същото правим и ние – нискоенергийни, сглобяеми, дървени къщи RichHouse с неограничен дизайн, за всеки вкус и предпочитания. Ще ни откриете на ……..

Снимки и източник: wallflower.com.sgЗвънни