Блог

Луксозна къща на дърво за хора с вкус към удобните приключения

3 октомври, 2016 | Сподели: |

Да се върнем към темата, с къщите на дърво. Макар у нас, тези дървени постройки, да не са много разпространени, то отвъд океана те са любими не децата от всички възрасти. те са място за игра, за бягство, за приключения – закътани пространства – убежища, където да поговориш тихо под звездите, примерно, с Питър Пан.

Лондонският архитект Гай Малинсън обаче, претворил любовта си към дървените къщи на дърво в един доста мащабен проект. В горите на Западен Дорсет, Англия, сред клоните наднича сбъднатата мечта на всеки възрастен, прекалявал с вълшебните приказки, като дете. (Сега четеш Толкин и Пратчет, нали? Знаех си.)

Целта на Малисън била една – да създаде къща на дърво, която обаче да е луксозна, красива, удобна през всички сезони. Място, което да е тихо и спокойно, потънало в природа, но и бляскаво и привлекателно.

wood-house1
wood-house2

Дъб-дълголетник е дървото, около което тази странна къща е издигната. Поради размерите си, тя не разчита на могъщото дърво, а е стъпила здраво и на яки кокили.

Малисън нарича къщата си на дърво „утопия“. За него тя е идеалното пространство, което позволява на човек да се вплете в природата и спокойствието и, но и да не се лишава от всички съвременни удобства.

Тази къща на дърво е всичко друго, но не и спартанска. Даже, си е направо… луксозна – колкото и странно да звучи съчетанието от „къща на дърво“ и „лукс“. Тук има разкошна баня с медна вана. Допълва я страхотен душ вън, на верандата. Леглото е огромно, а топлината осигурява камина, която освен всичко останало – уют, светлина, топлина – което носи, се и върти! Можете спокойно да я насочите към кухнята, дивана или пък леглото. Прозорец в пода пък, дава нов поглед, от високо, към потока, който минава под дома. Стените са с много добра изолация. Прозорците са тактически разположени с оглед панорамни гледки на точните места. Прозорецът на тавана показва смело клоните на мъдрия дъб. Тук си има дори работеща тоалетна и антре, в което да оставите обувките си! На верандата, освен вече споменатия открит душ, има и пещ и барбекю! Оттук стълба води до горната веранда, която играе ролята на СПА зона – тук са разположени сауна и джакузи. Представете си усещането, да се излегнеш в топлата прегръдка на водата, заобиколен от клони и природа. Ако прибавим и залез, картината става още по-идилична.

Малисън подчертава, че къщата по никакъв начин не притеснява дървото. Няма прикрепвания за него, по какъвто и да е начин, нито пък мини-екосистемата му е нарушена.

Някой хора сбъдват мечтите си. Даже ги отдават под наем на други – както тази чудесна луксозна къща на дърво, в която всеки може да отседне. Ние пък строим мечти – Вашите. В каквито и форма и размер да са – ще ги проектираме рамо до рамо с Вас, а после ще ги изпълним на избраното от Вас място. МКМ БГ Груп и RichHouse – нискоенергийни сглобяеми къщи за всеки.

Източник и снимки: www.mallinson.co.ukЗвънни