Блог

Малка преносима къща става по-голяма с просто натискане на копче

26 септември, 2016 | Сподели: |

Tinyhomes, фирмата, създаваща малки къщички, които могат лесно да бъдат транспортирани от място на място, създаде разтегаем дом. Да, точно така, само с натискане на копче, последната им малка къща разгръща пълния си потенциал. Създателите и я изработили в оптимални, малки размери – за да отговаря на изискванията за транспортиране по пътищата. Решили обаче, че е добре, да има и допълнителни пространства, които да са на разположение на собствениците. И ги създали. В разгънато състояние полезната площ на тази малка дървена къща е 23 кв.м. В прибрано състояние, тя е годна за пътуване. Натиснете копчето и ето – вече имате зона за хранене и спалня.

Малката къща е напълно функционална и предлага всички необходими удобства – кухня, пространства за съхранение на вещи, баня с LED осветление и вече споменатите спалня и дневна зона с диван и кът за хранене.

Отвън малката къща е облечена в дървен сайдинг. Вътре ламперията, боядисана в бяло, също е дървена. Покривът на постройката е метален.

tiny-house-1
tiny-house-2

Разтягането на малката къща става с помощта на електрически мотор. Пространствата се плъзгат по метални релси. Създателите и я определят като RV – или recreational vehicle – моторизиран дом, каравана, изобщо – моторно превозно средство, в което можеш да нощуваш и живееш удобно. Като такава, малката дървена разтегаема къща може да се захранва точно като караваните. Или пък – със соларни панели. Две 12-волтови батерии пазят енергия за използване при необходимост. Четири резервоара пазят питейната и водата за домакинството.

tiny-house-3
tiny-house-4

Малката дървена преносима къща е поредната стъпка в посока удобство и усещане за дом, където и да си. Тя дава възможност на хората, които пътуват постоянно по работа или пък искат малка вила някъде, да я получат на конкурентна цена.

Ние, от RichHouse също създаваме удобни домове – във всякакви форми и размери. Разполагаме със собствена база за изработка на ниск оенергийни къщи. Готовите ни проекти вижте тук. Не откривате своя? Няма проблем. Ще го проектираме за Вас. RichHouse – Вашият ниско енергиен дом.

Източник и снимки: www.tinyidahomes.comЗвънни