Блог

Съвременна нискоенергийна дървена къща chalet предлага панорамни гледки и приключения по заснежените склонове

7 юни, 2016 | Сподели: |

Различните хора имат различни любими места за бягство. Някой предпочитат море, други планина, трети гора… Всеки има свое място, на което почива добре.

Ако сте любител на зимните спортове и природата, то определено ще харесате този модерен chalet. За забравилите какво стои зад тази думичка, тук. Останалите – напред към тази нискоенергийна дървена къща, кацнала насред планините Laurentian Mountains в Квебек, Канада. Близкото градче St-Donat е на крачка разстояние, както и две огромни езера.

ROBITAILLECURTIS-Chalet-2
ROBITAILLECURTIS-Chalet-4

RobitailleCurtis са създателите на това планинско бижу, издигнато на надморска височина около 750 м. Завършено е едва февруари тази година. Горите около тази планинска нискоенергийна къща са от смърч, явор, бук и бреза. Гледките са панорамни, всеобхватни, спиращи дъха. Зимата – бели, хрускави и чисти, напролет – наситено зелени, в оттенъци и нюанси, които само природата може да сътвори.

Собствениците на тази модерна нискоенергийна дървена планинска къща са семейство с деца в училищна възраст. Постройката е кацнала на склон и при това, е върху кокили. Тази конструкция позволява свободно преминаване под нея на снежни маси, вода в периодите на топене и образуване на прекрасен зелен мъх, в по-топлите времена.

ROBITAILLECURTIS-Chalet-3
ROBITAILLECURTIS-Chalet-5

Покривът на нискоенергийната дървена планинска къща пък е наклонен с оглед избягване задържането на масивни количества сняг. Достъпът до нискоенергийната дървена къща е чрез мост. На основния етаж, са основните помещения – дневна, трапезария, кухня, обединени в общо пространство. Освен задължителната камина, присъстват и прекрасни панорамни прозорци, места за сядане оформени по продължението им, които подканят обитателите на тази красива нискоенергийна дървена къща да поседнат и да потънат в околностите. Трите спални, сауната и стаята за игри са на долното ниво.
Отвътре тази чудесна планинска къща е облечена с ламперия от потъмнен бял кедър. Част от таваните пък са изпълнени от червен кедър.
Изолацията на дървената къща е повече от добра. Предвид разположението и, това е търсен ефект с оглед минимизиране загубите на топлина и запазването и вътре в дома.
Тази нискоенергийна ски къща е още един поглед, към човека, в близост до природата – не само физически, но и чрез материалите, вложени в пространството около него.

Източник и снимки: www.robitaillecurtis.comЗвънни