Блог

Модерна алпийска къща от 22 кв.м. в италианските Алпи показва нова визия на планинския дом.

26 октомври, 2016 | Сподели: |

Албозаджа, Ломбардия, Италия. Алпите издигат заснежени склонове, докъдето поглед ти стига. Алпийски къщи са накацали в подножието на могъщата планинска верига. Надморската височина тук е 490 метра. Градчето – малко, старинно, застинало във времето. Къщите са каменни. Изглеждат като здрави стражи, оцелели в многобройни битки със стихиите. Рано или късно обаче, ако поддръжка липсва, защитниците падат. На основите на една такава алпийска рустикална къща, архитект Rocco Borromini изгражда своето виждане за планински дом. В новата постройка са вградени костите-камъни на старата. Добавени са щедро стъкло и дърво и резултатът е зашеметяваща модерна версия на местната традиционна архитектура. Тази нова постройка нарекли S.V. House.

Модерна алпийска къща от 22 кв.м. в италианските Алпи показва нова визия на планинския дом.

Rocco Borromini пресъздал в своята алпийска къща традиционния фронтон, но добавил смели нови щрихи – оригинална западна фасада и нетипичен, по-модерен интериор. Определя конструкцията на постройката като „проста“ – две каменни стени, свързани със стоманобетонна плоча, втори етаж, покрив и фасада от лиственица. Квадратурата на алпийската къща е оскъдна, но използвана разумно. Тя е само 22 кв.м. Планинското убежище е на три етажа. Малката, но оборудвана с всичко необходимо бяла кухня, кът за хранене и камина са разположени на приземното ниво. Спалня и баня са поместени на второто, а третото е за родителската спалня. Преходът между етажите е на източната стена, по лека, светла, тясна дървена стълба, която не утежнява интериора. Местен камък по пода на приземното ниво подчертава връзката между вътрешното и външното пространство.

Модерна алпийска къща от 22 кв.м. в италианските Алпи показва нова визия на планинския дом.

S.V. House е малка, модерна алпийска къща. Ако желаете да се сдобиете със собствена такава – независимо от квадратура и дизайн, то не се колебайте и се свържете с нас – разполагаме със собствена производствена база за нискоенергийни сглобяеми къщи, дългогодишен опит, професионалисти, които са наясно с от А до Я в строителството. Заслужава си да сбъднеш дома на своите мечти – алпийски или не.Звънни