Блог

Модерният кивот е 27 кв.м. преместваема къща

16 ноември, 2016 | Сподели: |

Какво става, когато големите умове се обединят? Иска ми се всички да видим, накъде ще бутнат света. Време е посоката да е добра за всички. В областта на архитектурата, точно това направило триото Michiel De Backer + Jakub Senkowski + Martin Mikovčák – архитекти, визионери, които искали да избягат. Да, така споделят те самите – „Събрахме глави да преосмислим начина, по които хората живеят забързано и под стрес. Свидетели сме на неспирна еволюция на новите технологии в бързо развиващ се свят. Безкрайна история с постоянен натиск и непрестанни крайни срокове. Започнахме да мислим в насока как да избягаме от живота под стрес и да се върнем към корените си. Вярваме, че хората ще намерят спокойствието, от което се нуждаят, ако се върнат към природата. Така се роди кивотът (англ. ARK). Пашкул без телевизия, тихо място, където да почетеш природата, с която сме загубили досег и където да откриеш уютен дом за себе си. Кивотът предлага всичко това при това в луксозен формат. Естествената топлина на това дървено тясно пространство и пращящият огън създават топла и комфортна атмосфера, където значение имаш само ти и хората около теб.“

terasajazero

Кивотът е въплъщение на животът в единство с природата. Той буквално се отваря, за да я направи част от себе си – или пък той да се влее в нея. Кивотът е къща убежище, в която грижи няма. Постройката е мобилна и лесно може да бъде поставена там, където я искате – в средата на поляна, потънала в зелено и макове, на брега на езеро или пък вдън приказна гора – избирате вие. Освен това, къщата е с нулево нетно потребление на енергия – използват се дъждовните води, както и енергия, генерирана от вятъра. Подът, тавана, стените, мебелите са от дърво. Кивотът е устойчива, зелена къща, която е в удобен, джобен формат.

pohladyruinzcezkabinu

Също такава мултифункционална, нискоенергийна къща можете да получите и в България. Произвеждаме ги в собствена база за разкрояване на нискоенергийни сглобяеми къщи. името, което творенията ни носят е RichHouse – нискоенергийни, дървени сглобяеми къщи. Дизайнът им избирате изцяло Вие – квадратура, разпределение, помещения, нашите проектанти ще съобразят проекта изцяло с това, което искате Вие. Очаквайте намалени разходи за климатизация, поради уникалната система на строителство, която включва подобрена топлоизолация, част от самите панели на дома. RichHouse са българската следа в строителството на къщи, съобразени с природата с по-ниски разходи за поддръжка. Изберете своята днес.



Call Now ButtonЗвънни