Блог

Място за работа и вдъхновение: Уест Тисбъри, Масачузетс, САЩ

10 август, 2016 | Сподели: |

Уест Тисбъри е част от небезизвестният остров Мартас Винярд – любимо място за почивка на хора с вкус и възможности. Мястото се намира на седем мили от брега, в Масачузетс, САЩ. Тук почиват и Барак Обама и неговото семейство. Тук е сниман популярният филм на Спилбърг „Челюсти“. Семейство Кенеди са редовни посетители на Мартас Винярд.

Градчето Уест Тисбъри е едно от общо шестте на популярния остров. То е в типичен новоанглийски стил – със задължителната бяла църква, стари мелница и ферми, езера, бакалии… Атмосферата е застинала във времето, пасторална, непринудена. Къщите са уникални, красиви, различни.

Cooney-5_800

Тук бягство за работа и творчество потърсил един писател. Искал, буквално – място, където да паркира и да работи. Архитектите от Nick Waldman Studio му построили точно това. Те създали дървена къща, отговаряща на изискванията му. Постройката е с площ от 80 кв.м. и се издига високо сред короните на дърветата. Първото ниво на дървената къща е „мястото за паркиране,“ поискано от собственика. Прилича на черна кутия. тук е мястото за автомобил и два склада. Горното ниво представлява интригуваща кедрова дървена кутия. От запад на дървената къща прозорците са малки, с оглед запазване откъснатост от съседната основна къща. На изток – прозорците са големи. Горният етаж е много интересно разпределен. В средата му е сервизното помещение. Преди него – дневната и широка тераса; зад него – спалнята. Между тях стени няма. Нивото е достъпно с външна стълба.

Дървената къща е перфектното домашно работно пространство. Тя е изградена на същия собствен парцел, като основната къща, но е отделна и цели бягство сред природата, буквално в короните на дърветата. Вечер дървената къща изглежда още по-атрактивна и привлекателна. Дървената къща сред дърветата е бягство. Тя е удобно гнездо, в което човекът на изкуството да се скрие и да пише спокойно. Или пък да чака вдъхновението да го връхлети. Да постои на верандата, да се взира в природата, да потъне в нея.

Източник и снимки: www.nickwaldman.comЗвънни