Блог

Необходимата оранжерия

17 ноември, 2016 | Сподели: |

Трябва ли Ви оранжерия? Колкото хора – толкова мнения. Както за всичко друго и тук има скептици, които смятат, че от оранжерията полза няма. Реално обаче, това няма как да е по-далеч от истината. Оранжерията, използвана умело, удължава сроковете за отглеждане на различни култури и Ви помага да произведете своя собствена продукция и в не много благоприятни и типични сезони. Тя пресъздава условията, необходими за Вашите плодове и зеленчуци, такива, при които те растат спокойно, защитено, при наличие на необходимата светлина. Разбира се, да имате оранжерия не означава автоматично обилна, здрава реколта. Напротив – искат се четене, експериментиране и трупане на опит. Трябва да знаете как да проветрявате оранжерията, кое растение от какво се нуждае – поливане, плевене, торене … Особеностите не са една и две. Истината обаче е, че оранжерията трябва да се управлява умно и умело и ще стане най-добрият Ви помощник в градината.

Какво може да се сравни с удоволствието и насладата от консумация на реколта собствено производство? Опит в отглеждане на различните култури ще натрупате с времето. Оранжерията означава удължени цикли на производство – ранно сеене, реколта до по-дълги срокове от стандартните за дадения зеленчук/ плод.

Оранжерията, допълнена с подходящи системи за поливане, вентилация, отопление е истинско функционално бижу. Подберете равен терен в двора. Най-добре е разположението и (спрямо централната и ос) да е съобразено с направление север-юг с отклонение на запад около 15 градуса. Така скатовете на оранжерията са ориентирани на запад и изток. Подобно разположение гарантира равномерно затопляне на цялата повърхност и съответно, по-благоприятен топлинен режим във вътрешността на конструкцията. Вкопаване в земята на оранжерията също подобрява температурния режим. Много от съвременните оранжерии изискват фундамент, които освен за опора служи и за отводняване на дъждовните води. Оттук нататък – форма, материали за оранжерии – много. Доказали се обаче при всякакви температури са руските оранжерии Кин – продукт подходящ за употреба през всички сезони – здрав, надежден, дълголетен. Хоби оранжерии 4 сезона се предлагат в четири различни размера: 3х4 метра; 3х6 метра; 3х8 метра; 3х10 метра. Покритието им е 4 мм дебел, прозрачен поликарбонат. Предлагаме и други оранжерии, на които можете да се доверите, както направиха вече много от нашите клиенти. Над 200 закупени от нас и монтирани оранжерии можете да разгледате тук. Доверието поражда доверие с основание.Звънни