Блог

Убежището на писателя или оригинално работно пространство в двора

23 август, 2016 | Сподели: |

Струва ли Ви се понякога, че няма никога да можете да довършите работата, която сте си донесли за вкъщи? Ако пък сте фрийленсър, който работи у дома, то този материал е специално за Вас (уважаеми колеги :). Децата търчат напред-назад и искат точно сега, да играете на „Фермата“. Чака Ви купчина пране за гладене. Някой съсед е решил да си пусне прахосмукачката. … Хипотетични проблеми пред спокойната работа – колкото щеш. Ако не сте овладели дзен умението да се абстрахирате напълно от заобикалящата среда, то трябва Ви Ваш си „изолатор“ на дразнители или иначе казано, спокойно работно пространство, запазена територия само за Вас.

Writer's+Shed+07

Writer's+Shed+08

Точно подобно сигурно бягство, сътворили творците от Surman Weston. Клиентът директно поискал „Убежище за писателя“. Мястото – Хакни, Лондон. За архитектите оставало да го измислят, проектират, построят. А клиентът, както стана ясно, е писател, но не какъв да е, а любител на детска литература и митология. Освен това е илюстратор. Surman Weston измислили и изградили перфектното убежище – приказна хижа, която разположили в дъното на градината. Отвън постройката е облечена в топъл кедър и фасадна облицовка от дървени шингли. Голям покривен прозорец пуска щедра светлина във вътрешността на Убежището на писателя, която пада точно върху работната му маса. Цялата вътрешност е в дървена ламперия, обагрена я бяло. На задната стена печка на дърва и комина и делят пространство с криволичещи лавици за книги, които пазят колекцията на Писателя. Изработени са от омаслени греди. Тук е и малката мивка. Убежището включва и ниша за съхранение на дърва за подсигуряване на топлите зимни вечери, както и малък килер за съхранение на вещи. Стъклени плъзгащи врати делят работното пространство от градината.

Ако и Вие сте в търсене на перфектното работно пространство или пък уютен дом, с удоволствие ще го обмислим и създадем заедно с Вас. Дългогодишен опит в строителството и собствена производствена база за нискоенергийни сглобяеми къщи ни дават основание, да твърдим, че сме истински професионалисти с много проекти зад гърба си. Невъзможни проекти няма.

Източник и снимки: www.surmanweston.comЗвънни