Блог

Пасивна къща от RichHouse

9 януари, 2017 | Сподели: |

Пасивните къщи са бъдещето. Основната им черта е изключително ниската консумация на енергия. Проектират се и се изграждат спрямо комплекс правила, дело на различни институти в областта на пасивното строителство. Важно е всичко – ориентацията на постройката, вентилационната система, прозорците и вратите, дори озеленяването. Освен ниска консумация на енергия, пасивната къща се характеризира и с по-високо качество на въздуха – благодарение на умната си климатизация.

У нас пасивните къщи печелят все повече почитатели – заради своята природосъобразност, ниски разходи за отопление и климатизация, неограничен дизайн.

Представяме ви проект на пасивна къща на RichHouse – Брюксел Пасив! Разгърнатата застроена площ на дома е 176 кв.м. Етажите на постройката са два. Покривът пък – е двускатен. Предвиден е и гараж.

Пасивна къща от RichHouse

Какво прави Брюксел Пасив 176 пасивна къща? Тук изолацията е специална 25см XPS + 5см каменна вата. Добавете въздухопроницаемостта на къщата, гарантирана от специалната технология на RichHouse, както и мерките за рекуператорна климатизация и получавате абсолютно покриване на международното изискване за 15kWh/кв.м необходима енергия за отопление и охлаждане на имота на година.

Пасивна къща Брюксел Пасив 176 е с модерен, изчистен дизайн. Гаражът е прикрепен към основната постройка и е със собствен покрив, но отворен от две страни. На първото ниво е дневната зона – мека мебел, кът за хранене, допълнена с кухня. От кухнята е достъпно мокрото помещение, предвидено за пералня и сушилня. Санитарното помещение на това ниво е едно. На горния етаж са спалните – общо три на брой; една баня, отделна тоалетна.

Брюксел Пасив 176 е иновативен проект на RichHouse, който за пореден път доказва, че граници на нашите проекти няма – пасивни къщи; къщи на бъдещето; вили; традиционни или  пък алпийски домове; къщи „Олигарх“; къщи за бизнес – отдаване под наем тип „къща за гости“ – RichHouse са нискоенергийни домове с практически неограничен дизайн.Звънни