Блог

Пет отделни къщи или една дървена сглобяема вила?

12 август, 2016 | Сподели: |

Отговорът всъщност, е една дървена сглобяема вила, която обаче отвън прилича на пет отделни, облицовани с дървена ламперия вили. Да, правилно разпознахте скандинавския дизайн. Jonas Lindvall е архитектът, погрижил се проектът да е напълно в съзвучие с традиционната шведска традиция. Решил, да изгради една дървена сглобяема вила, която обаче да прилича напълно на местна обичайна плевня, с типичната хоризонтална дървена външна ламперия (облицовка). Петте нестройни постройки, делят общо вътрешно пространство. Изглеждат като елементи от дървен конструктор, което някое дете е приравнило откъм задния край и подредило един до друг. Отпред обаче, всеки отделен елемент – вила има свое мнения, за това къде свършва постройката. Резултатът е възхитителен. Изглежда много естествено, красиво и разчупено. Харесва Ви? Създайте го за себе си с нас – дървени сглобяеми къщи и вили от най-високо качество, създадени от вещи дизайнери и специалисти в строителството.

villa+N1_3700
villa+N1_3684

Ако искате да надникнете във вътрешността на тази сглобяема дървена вила, то нека влизаме заедно. Предните части на наглед отделните постройки са отворени към външните пространства. Вътре дневната зона, комбинирана с кухня и трапезария заема най-обширно пространство. От едната и страна са родителската спалня и сервизни помещения. От другата – стаите на децата.

В тази сглобяема дървена вила ключовата дума е светлина. Всичко е светло и пълно с нея. Бялото е пълноправен властелин в интериора. В негови нюанси са и красивите кухненски плотове. Светъл естествен камък покрива изцяло минималистичните бани, в които има всичко и липсват всякакви излишества. Сетивата са в покой в тази дървена сглобяема вила. Нищо не говори за размах, разточителност и прекаленост. Напротив. Мебелите и подовете са в светло дърво, също като външната дървена ламперия, в която са облечени свързаните пет постройки. Заострен покрив, точно като на традиционните шведски плевни. Връзка вътрешни – външни пространства, която е абсолютно неусетна, логична и безгранична. Всичко е простичко, изискано, напълно достатъчно. Изключителен усет към това, кога да спреш, как да не сложиш нищо излишно, което да развали дзен усещането от цялостните интериор и екстериор.

Дървена сглобяема къща, интересна, изчистена, традиционна за скандинавието по своите премисленост и ненатруфеност. Харесва Ви? Подарете си я с нас.

Източник и снимки: www.jonaslindvall.comЗвънни