Блог

Планинска къща от далечна Канада, потънала в дърво и планина

9 януари, 2017 | Сподели: |

Val-des-Monts се намира в Квебек, Канада на около 40 км от столицата Отава. Населението тук е малко над 10 хил. души. Общината включва основно ферми и планински гори. Множеството езера са заобиколени от прекрасни къщи и хижи, в които канадците от околните големи градове обичат да отсядат.

Точно в тази планинско-горска идилия, в Gatineau hills, се намира прекрасното творение на Christopher Simmonds Architect – разкошна къща, стъпила на стръмна скала в стремежа си да обхване колкото се може повече от околния пейзаж и близкото езеро.

planinska-kashta2

Постройката е семеен ваканционен дом. Антрето е с изцяло стъклена фронтална стена, което го прави достъпно още от пътя, поне за любопитния поглед на гостите или пък завръщащите се тук домакини. Издържано е в минималистичен, скромен стил.

Архитектите, създали това пространство, твърдят, че къщата илюстрира топлия подход към модернизма, облечен отвътре в бял дъб, а отвън – в бял кедър, с вътрешно обединяващо стоманено стълбище.

planinska-kashta3

Долното ниво обхваща здраво в каменната си прегръдка спалня и гардеробната към нея. Тук са разположени и баня и кабинет. Другите две спални са на горния етаж. Компания им правят баня, кухня, зона за хранене и дневна. Откъм кухнята и трапезарията къщата е опасана с външна веранда. Голяма част от стените са стъклени, правейки природата отвън активна част от живота на семейството. Цветовете са меки. Преливат от разнообразни дървесни нюанси, краски през бяло и светло сиво.  Цветни акценти в мебелите. Кухня – изцяло в бяло, с под от дърво. Къщата, дело на Christopher Simmonds Architect е разкошно творение, вдъхновено в природата и изградено в нея, като интегрална, неразделна част. Тук времето спира и човек се връща към корените си, истински, живи и дишащи, осезаеми навсякъде наоколо.

А каква е къщата на Вашите мечти? Традиционна, в някое скътано село? Модерна, в любимия Ви град? Каквато и да е, изградете я с нас – нискоенергийни сглобяеми къщи RichHouse – в неограничен формат и с иновативна технология на изграждане.Звънни