Блог

Селото на малките къщички Орегон, САЩ – Част 2

17 август, 2016 | Сподели: |

Вече познавате Атикъс и Зоуи. Втора част на пътешествието ни до селото на малките дървени къщички в Орегон, САЩ, ще ни запознае със Савана, Линкълн и Скарлет.

Савана

Савана е южняшка красавица, облечена в яркожълта дървена фасадна облицовка. Прозорците и са бели, с червени кепенци. Покривът – черен. Стил и настроение – това навява тази дървена малка къща, от първия поглед. Ярка и весела тя гордо носи кедровата си одежда и извиква усмивки на лицата на околните. Какво ли крие? Купища пъстри цветя и изстуден чай могат да решат всеки проблем според Савана. Особено, ако са съпроводени с откровен разговор. Къщата е въплъщение на южняшкия чар. Отвътре е пълна със светла ламперия. Кухня, кът за хранене, единично и двойно легло… Удобна, весела, открита – това е Савана. Общата площ на малката дървена къща е 16 кв.м.

gallery-1470750772-savannah-tumbleweed-0002
gallery-1470756370-savannah-tumbleweed-0009

Линкълн: Рустикален и модерен

Най-голямата от малките дървени къщи. Линкълн гордо носи своят сайдинг от дървени кедрови дъски. Около прозорците за контраст е добавено пурпурно. Покривът пък е решен в сребро. Това е дървената малка къща на интелектуалеца. Тя е скромна, смирена, но пълна с книги. Обитателят и е прочел всяка от тях, поне по няколко пъти. Спокойната връзка с природата е много силна. Дали чете или цепи дърва за огрев, Линкълн се чувства напълно в свои води. Изчистен интериор, облечен в светла дървена ламперия. Удобно сгъваемо единично легло – фотьойл. Плот за хранене под прозореца и три удобни стола. Кухня с всичко необходимо. Стълбата към второто ниво на тази мултифункционална малка дървена къща, е изградена от чекмеджета за съхранение. Първото ниво е 14 кв.м. Второто пък – 10,5. На него се помещават две двойни легла. Ако добавим и сгъваемото легло на първия етажна малката дървена къща, то Линкълн е пригоден за настаняване на общо 5 човека. Не е зле, като за една малка къщичка, нали?

gallery-1470751240-lincoln-tumbleweed-0002
gallery-1470756730-lincoln-tumbleweed-0010

Последна, но не на последно място: Скарлет: Фермерската къща.

Отвън – червен кедър и много искрящо бяло. Скарлет и въплъщение на домовете, съхранили купища спомени, с обитатели, които ценят старомодните ценности и здравия труд. Къщата е лека и въздушна. Интериорът и е вдъхновен от цветовете на градината. Кухня, диван, двойно легло са на разположение на първото ниво от 13 кв.м. На второто пък са достъпни две отделни двойни легла.

gallery-1470751726-scarlett-tumbleweed-0007
gallery-1470757082-scarlett-tumbleweed-0015

Селото на малките къщички е една добра идея, на която са дадени реален облик и измерения. Всичко тук е добре прецизирано, премислено, пресъздадено. Хората с идеи, умения, опит творят чудеса. За къщата Ви можем да ги сътворим ние. Доверете ни се.

Източник: clv.h-cdn.coЗвънни