Блог

Идилична селска къща на крачка от Париж с модерни допълнения

20 октомври, 2016 | Сподели: |

Възможно ли е да запазим традиционния облик на някой имот и все пак да го модернизираме, да го подправим с щипка, две, или пък – защо не три – удобства и глезотии? Може ли модерното и традицията да делят един покрив или пък обща стена, без резултатът да е нещо, което те кара да гледаш с недоумение и да се чудиш „Какво по …?“.

Настоящият проект е точно такъв бленд между модерно и традиция. Една разкошна, чудна каменна къщиа, сякаш излязла от приказките на Шарл Перо. Мястото е О дьо Сен, Франция (Hauts-de-Seine). Париж е на крачка разстояние. А новите собственици на тази чудесия със заострен покрив, комини и прозорци с дървени капаци – искали ремонт и обновление.

Atelier Lame Architecture приели предизвикателството да променят къщата – приказка, без да я превръщат в страница от модно списание. Отново да пасва на книгата с вълшебства, просто да е по-различна. Задача едно – фасадата остава същата! След като няколко години къщата била самотна, изведнъж я изпълнил живот. Е, вдигали шум и прах, къртели и преобразявали, носели работни дрехи – но били компания, преобличаща дома.

03

Започнали с построяването на ново крило на къщата, свързано със северния и южния коридор. Така с един замах съществуващите стаи станали по-големи, а нови били добавени. Цялата застроена площ на имота стигнала внушителните 400 кв.м.

Традиционният за тези места пясъчник е основният камък, използван при ремонта на къщата. Към него добавили съвременност – стъкло и стомана – и ето ти чисто нова приказка, с визия уж същата, но някак по-различна.

Стените са чисто бели. Гредите по тавана – дървено – оголени. Подовете – облечени в още дърво. Кухнята – модерна, но с дървесни шарки – пъстри и уютни. Малки камини с черни елементи нашепват за топлина. И ето ти нова история – за стара – нова къща с нови стопани.

Искате да обновите стар имот, или пък да изградите нов – обадете ни се – материали, специалисти, проекти, изграждане – тук сме за Вас.

Източник и снимки: www.atelierlame.comЗвънни