Блог

Дейвид Камерън купува шотландско имение за 10,5 млн. паунда

22 август, 2016 | Сподели: |

… или поне така говори клюката на острова. Все по-силни са слуховете, че бившият министър-председател на Обединеното Кралство Дейвид Камерън ще е следващият обитател на автентично имение в Абърдийншър, Шотландия. Цената на Tillypronie estate е цели 10,5 милиона паунда. Освен замъка, собствеността включва и 12000 акра земя, включително продуктивна земеделска площ, стратегически засадени гори, горско стопанство и обширни ловни полета.

ab91fb514b764e9714d35c822ca92d11

В момента, замъкът е собственост на Филип Астор, далечен роднина на съпругата на Камерън – Саманта. Той е първи братовчед на Виконт Астор, който е женен за майката на г-жа Камерън, лейди Анабел. Филип Астор обаче, няма наследници и вече е обявил имението за продан.

shotlandsko-imenie2

Tillypronie estate е построено по времето на Кралица Виктория. Точната година е 1867. Създателят му е сър Джон Кларк, дипломат и син на лекарят на кралицата, сър Джеймс Кларк. Имението има 11 спални, огромни градини и изумителни гледки. Известно е и като ловно средище, за т.нар. „спортна“ стрелба. В земите му е пълно със сърни и яребици, а сьомгата е в изобилие. Още спални има в допълнителни сгради. Те покриват нуждите на имението за настаняване на ловните дружинки и техния антураж, които идвали тук по време на ловния сезон за фазани и яребици. В рамките на имението има още редица постройки, осигуряващи и дом на служителите, и доходи от наем.

През 1984 собствеността над имението преминава в ръцете на Филип Астор. Той казва, че: „Tillypronie е наистина изумително място, доставило огромна наслада на семейството и приятели на всякаква възраст, откакто го наследих преди 30 години.“ После допълва: ‘Работих здраво, за да възстановя яребичите ловни полета и да ги приближа до предишната им слава, но чувствам, че вече е време някой друг да се заеме с тази задача.“ В исторически план, Tillypronie е едно от най-богатите на яребици ловни полета в Шотландия, с по над 2000 екземпляра дивеч в годините между 1960 и 1970. Последните 5 години в Tillypronie на пълно работно време работи втори гледач на яребици, които разполага със съответното оборудване и машини.

Гост в имението е бил прочутият американски автор Хенри Джеймс, който го определя като „Изключително удобна къща, скътана дълбоко сред кафявите и пурпурни поля“.

Прекрасно имение, което за жалост, повечето от нас ще видят само на снимки. Ако мечтаете за собствено място, в приемливи размери и любим дизайн, доверете строежа на нас. Няма да съжалявате.

Информация и снимки: www.struttandparker.comЗвънни