Блог

Малка умна еко къща от Хонг Конг предлага комфорт и удобства

13 май, 2016 | Сподели: |

37 квадрата са си малко, откъдето и да ги погледнеш. Може ли да се живее комфортно на толкова малко пространство? При това еко? Отговорът дава мъничък, комфортен апартамент, разположен в централните части на Хонг Конг. Със задачата да направят неголямото пространство комфортно, се заели творците от Liquid Interiors. Освен малките размери те искали да подчинят тази малка къща на концепцията за еко жилище. Дали са се справили добре, преценете сами.

На първо място, нека споменем, че мъничката еко къща се казва Eco – smart Home, Което значи нито повече, нито по-малко от Еко – умна Къща. Собствениците искали обитание, което да е точно еко и съобразена изцяло с природата и циклите на денонощието. Напълно в тона на тази концепция са умните еко и енергоспестяващи системи, вградени в имота. Сред тях са соларна система за затопляне на използваната вода, LED светлини, постоянен мониторинг на използваната енергия. Системата за затопляне на водата пести до 87% от обичайните разходи за тази дейност.

soho-hong-kong2

Изискванията на клиентите за съобразяване на къщата им с циклите на денонощието и осигуряването на качествена почивка, са продиктувани от техните професии. Единият от двойката е пилот на самолет. В търсене на перфектна, шумоизолирана среда за качествен необезпокояван отдих, дизайнерите избират много добър стъклопакет за прозорците на къщата. Специално осветление пък, имитира слънчевата светлина и златистите и нюанси. Автоматични щори се грижат за пълното затъмнение на къщата, когато то е нужно и предпочитано. В спалнята са монтирани и Хепа филтри, наред с първокачествен матрак, който гарантира пълен покой и здрав сън в мека прегръдка.

soho-hong-kong

С оглед максималното оползотворяване на пространството на къщата и избягване излишното и натоварване с гардероби и шкафчета, различни механизми крият хитри места за съхранение. С подобна идея са добавени и мултифункционалните трансформиращи се мебели.
Спалнята на тази еко къща бързо се превръща в дневна благодарение на скрита ТВ стена и пуф фотьойли. Оползотворено е и подпокривното пространство.

Концепцията еко къща е продължена и в кухнята. Водата филтрира инсталиран карбонов филтър. Печката е на газ. Други умни енергоефективни технологии се грижат заестествената вентилация на помещенията.

Снимки и източник: www.liquid-interiors.comЗвънни