Блог

Сферична, енергоефективна и снегоустойчива – къща Скайдом, Русия

20 януари, 2016 | Сподели: |

В търсене на перфектния дом, руската компания Скайдом създала едноименната си къща. Избрали сферична форма и я изработили от над 95% естествени материали. Облечена е със солидна борова дървесина, а керемидите са от лиственица. Материалите са обработени срещу огън, плесен и вредители. Изолацията е от корк, лен и водорасли и спомага за намаляване на разходите за енергия. Основата се изгражда върху пилони. Конструкцията е устойчива на земетресения до 7 бала по скалата на Рихтер.

Spherical-house1
Spherical-house2

Скайдом е пригодена за суровите условия в Русия и издържа на големи снежни натрупвания – до 700 кг/ кв.м. До голяма степен за това помага специфичната форма на дома, която, всъщност, поема цялото натоварване – т.е. вътрешните стени не са носещи. Това води до безкраен избор на вътрешното разпределение на къщата – изцяло според предпочитанията на собствениците. Етажите също могат да са до три, ако големината на избрания модел Скайдом го позволява.
Сферичната къща се предлага в шест различни размера (и съответно цени). Скай 6 е 34 кв.м., а най-големият модел Скай 15 е с полезна площ от 260 кв.м. Създателите и я определят като „къща на бъдещето“.

Същото безкомпромисно качество и буквално неограничен избор на сглобяеми нискоенергийни къщи ще откриете и при нас – еднофамилни къщи, къщи за гости, къщи за бизнес, възрожденски къщи, викториански къщи, алпийски къщи, къщи олигарх, къщи на бъдещето, къщи направи си сам… избирате Вие, останалото оставете на нас.
Предлагаме и оранжерии, сглобяеми гаражи, сауни, барбекюта… плюс всякакви строителни материали и хората, които знаят как да ги използват правилно и ефективно.
Елате и се убедете сами.

Източник: скайдом.рфЗвънни