Блог

Приказките и отмората са по-сладки в беседката

19 май, 2016 | Сподели: |

Беседка – откъде ли идва тази интересна дума? Сигурно от беседа. Ами да! Все пак, тя е мястото, където да седнем и да беседваме с близки и приятели.

Беседката е качествената сянка в градината. Удобният кът със стени, покрив, места за сядане, който ни примамва да се отпуснем и да потънем в градината си.

Да имаш подобен удобен заслон, ако имаш двор, е много желателно. Представете си – сянка, място за сядане, простор и зеленина, какво по-добро?

Наред с декоративното езерце, градинските мебели, защо не и сауната в двора, беседката е друг прекрасен елемент, който можете да прибавите към своя двор и градина. Със сигурност няма да е излишен, а напротив – често ще отмаряте там на сладки приказки или спокойно усамотение сред собствената Ви градина.

besedka1

Беседките, като цяло, включват задължителен покрив и място/ места за сядане. Стените им са условни. Те са по-скоро мислено продължение на покрива. Понякога са изградени с декоративни решетки, друг път липсват. Въпрос на предпочитания. Повечето подобни удобни заслони са дървени. Често има и такива, с каменни елементи. Тези материали мултиплицират уюта и близостта до природата, които получаваме от градината и двора си.

Често по-големите и масивни беседки са с покрив, покрит с керемиди. Те изглеждат точно като къща, но с отворени към околната среда стени. Понякога, беседката включва и огнище или пък барбекю. Защо не люлка? Прибавите ли тези екстри към своята беседка, автоматично размерът и скача, а изгледът и предназначението и се приближават до тези, на градинския навес и изобщо, външен кът, който комбинира почива, с хранене и готвене.

В общия си смисъл, беседката е начинът да си защитен от неочакваният дъжд, жаркото слънце, да седнеш удобно, но в същото време да си заобиколен от цветя, растителност и изобщо, каквото си решил да заключиш в своя къс земя, между почвата, зелената трева и синьото небе.

Беседката е твоето място, в твоята градина – за твоите приятели, книги, разхладително питие.



Call Now ButtonЗвънни