Блог

Подходящи сортове ягоди за извънсезонно отглеждане в оранжерия

20 април, 2016 | Сподели: |

Разполагате с оранжерия, на подходящо кътче земя, както и с голяма доза ентусиазъм. Нямате търпение, да отгледате сами първите си ягоди в оранжерията. При това не в стандартното време, а извънсезонно. Постарайте се обаче, да подберете правилните сортове за целта.

strawberry-cambridge-favourite1

1. Кеймбридж Фейвърит (Cambridge Favorite) – Плодовете от този вид са едри и конусовидни. Цветът им е светлооранжево-червени. Изглеждат леко гланцирани и лъскави. Кухината в сърцевината на този вид е средна на размер. Вкусът на Кеймбридж Феъвърит е превъзходен. Ароматът – също.

2. Покахонтас (Pocahontas) – Сортът носи името на известната индианка, родена като Матока и по-късно приела християнството и името Ребека. Плодовете са средни като размер. Конусовидни са, с понякога леко сплескана форма. Цветът на този сорт ягода е яркочервен.

Gorella-Fruit

3. Горела (Gorella) – Този сорт е с цвят на тъмно червено вино. Вкусът и ароматът им са много добри. Също с форма на конус, но изит като дъга в горния си край, където се свързва с дръжката. Там плодът е изпъкнал, а не вдлъбнат.

4. Беманил (Bemanil) – Сорт подходящ предимно за директна консумация. Размерът му е от среден до голям. Ароматът и вкусът – превъзходни. Цвят – оранжевочервен.

Ciref-Belrubi-Fruit1

5. Белруби (Belrubi) – Едър двойноконусовиден сорт с яркочервено месо. Цветът на плодовете Белруби е от ярко до тъмночервен и гланциран.

strawberries-roxana

6. Роксана (Roxana) – Тези ягоди са средноголеми. Цветът им е яркоервен. Ароматът им обаче, е по-слаб. Препоръчват се за директна консумация.

7. Сенга Сенгана (Senga Sengana) – Цветът на този сорт ягоди е тъмночервен. Изглеждат силно гланцирани. Вкусът и ароматът са добри.

Не забравяйте, оранжерията за ягоди трябва да може да се проветрява много добре. Ако се колебаете какво съоръжение да изберете за своите ягоди вижте тези – направи си сам оранжерия, хоби оранжерия, КИН оранжерия. На големите производители предлагаме индустриални парници.Звънни