Блог

Перфектните аксесоари за сауна

11 май, 2016 | Сподели: |

Ако сте сред щастливците, сдобили се със собствена сауна, или планирате да закупите такава, то не забравяйте да се снабдите и с подходящи аксесоари.

Популярен аксесоар за сауна, с нотка носталгия към вида и в миналото, са камъните за парилка. Те са специални, обикновено вулканични, съхраняват продължително големи количества топлина и изобщо, носят една специфична атмосфера, която парните помещения някога са имали. Камъните прекрасно допълват стаята с дървена ламперия вън и вътре, естествената и природна атмосфера, ароматите и усещанията. Те се използват в печките за сауна. Активно поглъщат и отдават топлина и изпаряват вода. Парата, която произвеждат е чудесна, а качествените камъни са дълготрайни и не се износват или пък напукват. Предлагаме габро-диабаз, дунит и трошен жадеит.

sauna

Ако пък предпочитате нещо по-съвременно за своята парилка, то вместо традиционна печка, допълнена или не с вулканични камъни, можете да изберете парогенератор за сауна. Обикновено към него има и изпарител за аромати, което добавя елемент на аромотерапия. Можете да изберете от различни изкусителни миризми за своята парна баня. Те носят естествени, традиционни аромати като ябълка, бреза, мента, евкалипт.

Любим аксесоар за сауната са дървените ведро и черпак. В миналото, те са били задължителни за всяка парилка. С тях се е сипвала вода върху нагорещените камъни, които са започвали да изпаряват активно.

Saunaset-L-1024x768

Традиционни аксесоари за руската баня пък са брезовите метли. Те са част от естествените метлички, които освобождават етерични масла, които кожата с отворени от парата пори поглъща жадно. Отново налице е и аромотерапия елемента. Изобщо, сауната и всички аксесоари към нея са природни, полезни, приятни.

Руснаците, а и не само те, имат и друг любим аксесоар. Това е специална шапка, която ги предпазва от силните пара и топлина в парилката. По принцип този тип аксесоари предпазват косите на хората, отпускащи в сауната.

Удобен аксесоар са и специалните липови възглавници, които са си точно дървени, но от меко дърво.

Други популярни аксесоари за сауна са филцовите ръкавици, предпазващи ръцете; различни изтривалки за тялото от естествени материи – примерно лен и други.

Сауната, допълнена с подходящите аксесоари, е още по-привлекателно място за релакс. Спокойно можете да прибавите още малко здраве към къщата или вилата си, прибавяйки компактна, но функционална сауна към тях.Звънни