Блог

Видове декинг

18 май, 2016 | Сподели: |

Декингът е красив и все по-предпочитан в оформленията на външни пространства. той позволява обособяване на отделни зони в двора и градината, а и не само там. Изключително красив е. Освен прекрасния си външен вид обаче, той е и издръжлив на различни атмосферни условия и здрав.

Основните видове декинг са два – масивен и WPS декинг.

Масивният декинг е изработен от подходящи видове дърво, обработени по специален начин, с цел оптимизиране на характеристиките. Изработва се освен от лиственица, акация, северен бор и от други екзотични видове дърво. Такива са примерно, тик, махагон, мербо, ипе, кумару и други. Тези красиви тропически видове декинг носят уханието на географските ширини, от които са добити.

Decing

Имайте предвид, че масивният декинг изисква повече поддръжка от своя WPS събрат. Специални масла се грижат за съхраняване на добрата му визия и здравина.
Той обаче има прекрасни и уникални шарки, нюанси и външност, каквито само най-големият творец – природата, може да създаде.

Другият основен вид декинг е синтетичният. Той е познат като WPS = Wood Plastic Composites или декинг от дървесно-полимерни композитни материали. Той съчетава в едно дървесни частици и различни полимери. Резултатът е естетичен външен вид с по-високи характеристики на материала.

WPS декингът е изключително издръжлив. Не се влияе от различни климатични условия. Температурните амплитуди не са от значение за него. Изключително устойчив е на различни външни механични влияния. Не гние, не се износва, не се хлъзга, не се напуква, нацепва или пък измята.

Този синтетичен материал е лесен за поддръжка. Почиства се само с вода и четка. Има дълъг живот и е екологичен продукт.
Предлага се в различни цветове. Монтира се лесно.
Много подходящ за застилане на части от дворни пространства, включително такива, около басейн, СПА центрове и други.

Който и тип декинг да изберете, имайте предвид мястото, на което ще го полагате, а не само външния му вид. Всяко кътче, застлано с топлия материал получава собствен привлекателен облик и излъчване.

Дали ще се спрете на масивния материал за покриване на външни пространства, създаден от истинско уникално и неповторимо дърво; или ще предпочетете синтетичния му събрат с по-малко поддръжка и по-висока издръжливост, преценете сами.Звънни