Блог

Умна автоматизирана къща топи снега и управлява камините чрез смартфон приложение

14 септември, 2016 | Сподели: |

Прекрасна къща с гледка към красивото езеро Тахо се издига в планините Сиера Невада, САЩ. Мястото е популярна туристическа дестинация, която целогодишно се посещава от стотици хиляди туристи. Лятото – за водни спортове или плажно мързелуване, зимата – за ски или сноуборд в някой от многобройните зимни курорти, разположени тук.

Къщата е с площ от зашеметяващите 750 кв.м. и спада към т.нар. къщи на бъдещето – защото има своя вградена, умна система. Тя включва автоматизирано топене на снега, умни камини, засенчване на прозорците. Спокойно, преди да пристигнат в имота си, собствениците могат дистанционно да почистят снега от пътеката и да включат камините, които да стоплят помещенията. Други уреди в дома също са достъпни чрез смартфон приложение. Докато са в дома си в Сан Франциско, собствениците на тази умна къща я подготвят за пристигането си.

Системите, интегрирани в този дом са дело на RAC Advanced Control. Докато собствениците ги няма, умната къща минава в режим „away“ – специално създаден, да снижи нивото на действие, без обаче да позволи тръбите да замръзнат или пък да се случи друга неприятност, в следствие на ниските външни температури.

ehgoldwinner1

Собствениците на умната къща имат достъп и до всички камери, разположени на ключови места в имота. Така могат да проверят нивото на снега – и ако то е ниско, да изключат системата за топене на сняг или да я я настроят на определен цикъл. Отоплението е водно подово на газ (hydronic heating). За разлика от климатичните системи, то е много по-чисто и тихо. Включва и четири камини, които също са дистанционно управляеми. Прозорците на комфортния дом са панорамни, с щедри гледки към околностите.

Умната къща е носител на златна награда за умен дом на годината (EH Gold Winner Smart Home of the Year 2016)

Ние вярваме в прогреса, но и в добрите традиции. Можем да създадем за Вас нискоенергийна къща на бъдещето или пък дом, издържан в българските традиции. Вила, оранжерия, друга постройка; специалисти, материали, ноу-хау – всичко ще намерите при нас. За повече информация, моля, свържете се с нас.

Източник: racav.comЗвънни