Блог

Умна пасивна къща от далечна Япония

17 ноември, 2016 | Сподели: |

Какво повече му трябва на човек освен покрив над главата? Когато обаче домът е и пасивен, говорим за природосъобразна къща, която освен останалото е и с намалени сметки за отопление и климатизация. Подобни домове щадят природата и нашите финанси. те са бъдещето и са все по-разпространени в световен мащаб. Подобна дървена пасивна къща от далечна Япония ще разгледаме в настоящия материал. Постройката се нарича Fukuoka H House и е дело на Sola Sekkei Koubou. Тя е домът на майка и двете и дъщери. Къщата е енергоефективна, с големи прозорци, които пускат голямо количество светлина във вътрешността.

Фирмата, проектирала Fukuoka H House е специализирана в пасивния дизайн. Площта на дома е 93 кв.м. Етажите са два, а формата на постройката – кубична и максимално изчистена и опростена. Желанието на собствениците било за щадяща природата къща, която да е удобно, спокойно убежище за семейството. За отоплението на дома грижа има слънцето. Когато неговите сили се окажат недостатъчни, на помощ се притичва печка на дърва. Специалната изолация пази топлината в дома и при ниски външни температури.

Според Sola Sekkei Koubou тази пасивна къща консумира 72.89 киловатчаса енергия на квадратен метър, на година. От тях за отопление са 52.21 kWh. Къщата разполага и с резервоар, в които се събират дъждовните води. Освен останалото, този пасивен дървен дом е и сертифициран като нисковъглероден.

Интериорът на къщата също е впечатляващ. Плочите са каменни, а стените – бели. Мебелите са от дърво. Комбинацията от тези елементи създава неповторим уют. Високите тавани са още един плюс към атмосферата. гредите, изложени на показ са чудесен мост за домашния котарак. Мецанина добавя допълнително пространство. Външният двор от 314 кв.м. не е голям, но за сметка на това много добре усвоен в градина.

Нашите къщи също са нискоенергийни, сглобяеми, дървени. Дизайнът им избирате Вие. Пречки пред и най-необикновения проект няма. Ще го създадем с Вас, в екип с нашите талантливи проектанти. После – ще разкроим къщата в производствената си база. След това остава да я транспортираме до петното за строеж и да я изградим. Обзавеждането и удоволствието от перфектният дом остава за Вас.Звънни