Блог

Виетнамски дом доказва: Малката площ не е пречка пред комфорта

13 юни, 2016 | Сподели: |

Мъничка двуетажна постройка, пълна с комфорт и уют: това са сътворили Global Architects & Associates. Мястото: Ханой, Виетнам. Цената? Напълно поносима. Крайният резултат? Повече от удовлетворителен.

За пореден път поглеждаме към работата на творци, които създават чудеса, буквално. Дайте им молив, хартия, желанията си, малко от себе си или пък просто пространство, което трябва да претворят в удобство според Вас, клиента, и чудесата започват да се случват. Тези хора имат уникален подход – към всеки клиент. Задачата им е да разберат кой сте Вие, какво искате и после – да го създадат – съчетавайки личността с функционалност, тенденции, най-подходящи материали и какви ли не още тънкости. Магьосници! Това са архитектите. Или поне голяма част от тях. Създават от нищо – нещо, пълно с живот.

Vietnamese home1
Vietnamese home2

Обратно към магията, сътворена в този конкретен случай: как се създава комфортно пространство от само 46 кв.м.? Ами, с въображение, подкрепено с опит, смелост и щедър размах.

Какво се е получило? Модерен, комфортен дом на две нива, който освен жилищна зона, включва и място за автомобила. Къщата се намира в тиха уличка в Ханой. Конструкцията на този комфортен дом е стоманена. Собствениците са годеници. Съответно – бюджетът им не е особено голям. Това обаче, не е проблем за магьосниците от Global Architects & Associates.

Малкият дом се оказва достатъчно голям за атриум. В него има живо дърво, около което е оформен кът за почивка. За да живее дървото добре под ярка слънчева грижа, над него има покривен прозорец. С щора, която при нужда може да засенчи вътрешността на дома. Всъщност, първото което виждате, влизайки в дома, е колата. Отпред няма място за паркиране. Затова и в съответствие с изискванията, този комфортен дом приютява и автомобила. След него, като противовес, е дървото, издигнало клони към слънчевите лъчи в атриума и таванния прозорец. Дневна зона, последвана от кухня и кът за хранене следват.

Vietnamese home4
Vietnamese home5

На второто ниво е спалнята и светло пространство, приютяващо пианото, готово да огласи дома, под нечий сръчни пръсти. Преходът между двете е облечен с красив декинг. Всичко е изградено по изключително умен начин, оставяйки впечатление за пространство, свобода, комфорт, удобство.
Мебелите са в рустикален стил, основно от естествени материали. Част от тях са дело на собствениците.

Комфорт и уют на малко квадрати? Ако имате магьосници на собствено разположение, защо не?

Снимки и източник: www.archdaily.comЗвънни