Блог

Вижте тази страхотна парижка къща!

30 януари, 2017 | Сподели: |

Тази невероятна къща се издига в Париж, Франция на 81 Rue de Reuilly. Построена е през 19 век. Разбира се, като всички свои посестрими, навъртели стабилни години (векове) и тя стигнала до момент, когато се нуждаела от ремонт и обновяване.

Parijka-kashta1

Честта да върнат стария и блясък се паднала на архитектите от 05AM Arquitectura. Те запретнали ръкави и превърнали всичките 294 кв.м. жилищно пространство във функционален разкош, с дъх на история.

Целта на архитектите била да запазят уникалния стил на сградата, но да организират по-добре вътрешните пространства и да ги оптимизират. На приземния етаж изпълнението на тези цели наложило премахването на няколко вътрешни стени. Като резултат се получило окрупнено пространство, доминирано от преходи-арки, с предназначение на дневна зона. Хол, трапезария, кухня са и свързани, но и оформени и обособени в бившите преградени стаи. Резултатът е поредица свързани помещения, със строго свое предназначение, които пък обаче са достъпни без прегради към съседните.

Камината в хола с мека мебел е изключително интересно решена. тя е изработена от мрамор и сякаш „виси“ на стената, от край до край. Античната маса в трапезарията носи хиляди истории и спомени. Оформен е и допълнителен кът за хранене с мраморен плот, подходящ за четирима, който буквално наднича към верандата и градината. Разположен е „на ъгъл“, между трапезарията и кухнята. Цялостният интериор е доминиран от бялото – таваните с греди и красиви елементи, стените, където също са запазени декоративни детайли. Подовете са в дърво с естествен, мек цвят. Мебелите за съхранение са вградени или скрити зад интериорни врати. Мебелите за съхранение са вградени или скрити зад интериорни врати. Вътрешната стълба е оригиналната на дома, красива и пищна. Цветовете на второто ниво, където са разположени спалните преминават в меки пастели. Баните са буквално облечени в мрамор.

Реновацията на тази парижка къща е успешна. Формираният интериор е изчистен, смирен, кротък. Постигнати са цялост на пространствата, подобряване на тяхната функционалност и връзки.

Тази къща е дом на крайности – пищна външност и изчистена вътрешност. Ако Ви харесва начинът, по който изглежда този дом – обадете ни се, можем да го създадем за Вас. Ако пък предпочитате друга къща – традиционна българска, алпийска, къща – олигарх, вила морска или горска или каквото и да е друго, ние сме Вашите хора. Създаваме от години точните къщи за всеки. Технологията, която влагаме е нискоенергийна, а къщите ни са сглобяеми. За предимствата им – четете още тук. Не сте сигурни дали сме това, което търсите? Обадете ни се, ще Ви убедим, че е точно така: +359 898 658 415.

 

Източник и снимки: http://05am.com/en/projecte/house-refurbishment-of-a-maison-a-colombages/Звънни