Блог

Вила Кристина – шведска дървена къща с уникална форма

9 юни, 2016 | Сподели: |

Как да имате стъклени стени, които да позволяват много светлина и чудни гледки, но без любопитни очи да ви гледат? Не, решението не е огледални стъкла – а … извита къща!
Вила Кристина е точно такава дървена извита къща. Необичайната и форма е съобразена със запазването и на уединение, и на перманентна панорамна гледка към външните пространства.
Комфортният дом се простира на 182 квадрата и е дело на архитектите от Wingardhs. Собствениците са млада двойка. Бюджетът на проекта – в нормални граници.

js-bergstrom-1
js-bergstrom-2

Конструкцията на дървената къща е олекотена, но стабилна. Част от сградата е здраво стъпила на колони, издигнати на половин метър от основата от гранит. Външните части са подови повърхности са покрити с декинг.
Кухнята на дървената къща е дълга и тясна. Пред нея е и масата за хранене. Стената и откъм двора и така формирания атриум, е стъклена и плъзгаща се. Вън и вътре напълно се размиват през топлите сезони. Стълба води до горното ниво, откъдето има гледка към морето. При нужда, наоколо лесно могат да се достроят допълнителни помещения, примерно детски стаи.

js-bergstrom-3
js-bergstrom-4

Дървената ламперия във вътрешността е от избелен гладко рендосан смърч, който с времето ще добие светлосив цвят.
Камина, пиано, прекрасни интериорни елементи допълват тази комфортна дървена къща. Атриумът е допълнен с удобни мебели и шезлонги, които позволяват безкрайни часове отдих на открито.
Вила Кристина е дървен комфортен дом от ново поколение. Тук са застъпени тенденциите за близост до природата и максимална светлина чрез стъклени стени, изчистени форми, максимално удобство. Формата е водещото за тази къща – тя позволява на собствениците да се наслаждават на живот навън, без нежелани наблюдатели да имат поглед към случващото се в дома им. Ако искате същия, подобен или пък много различен модел дървена къща за себе си – потърсете ни – професионалисти, материали, качество, опит – с гаранция от МКМ БГ ЕООД.

Снимки и източник: www.archdaily.com



Call Now ButtonЗвънни