Блог

Вили Плаващо водно конче предлагат подводен етаж-спалня

10 май, 2016 | Сподели: |

Вили Плаващо водно конче са част от проект „Сърцето на Европа“. Той от своя страна е част от „Светът“ – изкуствен архипелаг, който се състои от над триста острова. Намира се на близо четири километра от континентален Дубай, в Персийския залив. Общата площ на мегапроекта надхвърля цели 60 кв. км. Идеята му е да пресъздаде културата, традициите, включително в архитектурно отношение и като специфични храни и напитки на съответните държави, райони, градове, които отделните острови пресъздават.

Villas-Floating1

Прекрасните вили на бъдещето Плаващо водно конче (Floating Seahorse) са във финална фаза. На 15 декември 2015г. бе представен първият прототип. Вилите на бъдещето са дело на съвместните усилия на фирмите, отговорни за изграждането на проекта. Над пет хиляди часа е предварителната работа по вилата на бъдещето. Дизайна и инженеринга пък са отнели допълнително 13 хиляди часа. Плаващото водно конче е създадено от общо над 200 професионалиста от 25 различни държави. Изключително внимание се отделя на всеки детайл. Консултанти са фирми с дългогодишен опит, включително в подводното строителство. В момента текат последните тестове на „Кончето“.

Villas-Floating3

Проектът е с краен срок 2018 година, когато 131 къщи на бъдещето Плаващо водно конче трябва да са завършени и готови за обитание.
Стандартните вили на бъдещето тежат 188 тона и разполага с коралова градина от 46 кв.м. и подводно остъкляване от 25 кв.м. Тя създава идеалните условия за живот на водните кончета, обитаващи Арабския залив.

С оглед абсолютна гледка през цялото време и усещане за потопеност, в безкрайно синьо вода и небе, повечето стени на вилата на бъдещето са стъклени. На подводното ниво е спалнята. За най-големите вили с площ от 370 кв.м. тук има и стая за гости плюс съответните бани. На нивото на водата пък, е дневната зона, която включва кухня, холна зона, трапезария, баня. Панорамни стъклени плъзгащи стени водят към палуба със зона за почивка и забавления на открито, разположена на същото ниво. Тук е и стълбата, от която гостите на вилата на бъдещето лесно могат да влизат и излизат от водата. На горното ниво пък, също е оформен кът за почивка. Тук той включва и джакузи с прозрачно дъно, което гледа право в хола на долното ниво. Гледките от това трето ниво на вилата на бъдещето са препълнени със синева и кулите на близкия Дубай.

Източник и снимки: www.dailymail.co.ukЗвънни