Блог

Време е да засадите лук, репички, салати, спанак, моркови в оранжерията

30 септември, 2016 | Сподели: |

Есен. Време е за подготовка на оранжерията за новата реколта. След като старателно почистите стъблата, заедно с корените, плодовете, остатъците от предишните растения, които сте отглеждали в оранжерията, време е за разораване, дезинфекция, подхранване на почвата.

Есента е подходящ сезон да започнете да мислите за засаждане на студоустойчиви култури в оранжерията. Подходящи са репички, лук, спанак, салати, чесън. Декември можете да засеете и моркови.

Репичките могат да се сеят през 15-20 дни. 4 грама семена са достатъчно за 1 кв.м. Поникването става при 15-18 градуса температура в оранжерията. Ако Вашето съоръжение е неотопляемо, може допълнително да завиете засетите лехи с полиетилен, за да достигнете необходимите градуси и влажност. Покажат ли се растенията – махнете покривалото.

За спанак ще Ви трябват 4-6 грама семена на кв.м. Необходима му е висока почвена влажност. Оформи ли 4-5 листа – намалете поливането. Топли ли са дните – проветрявайте оранжерията.

Арпаджика посейте октомври и ноември. Поливайте и подхранвайте редовно. Паднат ли градусите под 12, покрийте лехите с вътрешни тунелчета. Плевете редовно. Зеленият чесън се нуждае от същите грижи, но се сее месец по-рано. Септември се сеят и салатите. Преместете в оранжерията, пуснат ли 3-4 листа. Декември вече са готови за събиране.

Оранжерията е верен помощник във всеки сезон. Използвана разумно, с подходящо редуване на културите, тя може да осигури чиста продукция, собствено производство, целогодишно. Възползвайте се от възможността сами да се погрижите за своето здраве. При нас ще намерите многообразие от различни оранжерии и подсилено покривало за оранжерии армирано PVC фолио (найлон) Armofol. Не знаете от какво се нуждаете точно? Обадете ни се, ще Ви насочим. Многобройните закупени от нас и монтирани от екипа ни оранжерии, разгледайте тук. Смело, към по-доброто здраве чрез перфектното хоби с многобройни ползи – оранжерията.Звънни