Блог

Защо ми е необходим парник „Лятна защита“?

17 май, 2016 | Сподели: |

Парник „Лятна защита“ пази от прегаряне и изсушаване растенията през лятото. Той тушира въздействието на силното лятно слънце, създавайки една по-сенчеста и подходяща за растенията атмосфера. Реално, през лятото той действа не затоплящо, а предпазващо, от суша и прегаряне.

Лятото далеч не е единствения сезон, когато парник „Лятна защита“ е верен помощник в градината.
Той намира приложение още от ранна пролет. Ефективно предпазва от нощни студове до -5 градуса C. Разсада или растенията са ефективно защитени и от дъжд и вятър. Температурата под парник „Лятна защита“ през деня е по – висока от средната с 5 – 10 градуса, а през нощта с 1,5 – 3 градуса;
През есента пази Вашите растения от дъждовете и силния вятър. Протектира ги и от един от основните белези на есента – листопада.

От какво е направен парник „Лятна защита“?

Изработен е от нетъкан текстил, популярен и като „спунбонд“. Плътността му е 42г/ кв.м.

Как работи парникът от нетъкан текстил?
Механизмът на действие е прост. Нетъканият текстил предпазва почвата от прекалено охлаждане/ нагряване. Същевременно „диша“ и така поддържа въздухообмена. Ефективно защитава от силните слънчеви ласки. Пази и от различни насекоми, птици, вредители.

Комплектът на Парник „Лятна защита“ 4 метра; включва и:

  • 5 броя дъги от полиетилен с диаметър 20 мм.
  • 11 броя опори с дължина 20 см
  • 11 броя закопчалки „клипс“ с диаметър 20 мм.

Удобно е опакован в кашон.

Той е лек и компактен. Не заема много място нито в багажника на колата, нито прибран някъде в дома Ви, в очакване да заеме отново своите предпазни функции.

Парник „Лятна защита“ е с много лесен монтаж и демонтаж, при това без използване на каквито и да било инструменти. Той не се нуждае от фундамент.

Когато приключи протектиращата му мисия във Вашата градина, парникът от нетъкан текстил влиза обратно в кашона до следващата му употреба.

Парник „Лятна защита“ освен много ефективен е и с много добра цена. Той е незаменим помощник в градината. Открийте го тук.



Call Now ButtonЗвънни