greenlife_cam_02-1200px

Къщи

masterplansport-Model333-1200px

Затворен жилищен комплекс Green Park Sofia

view-Green-Park-Sofia-min1200px

Концепция

5_VRayCam002_01-20-2019-1200px

Самостоятелна къща Smart

6_VRayCam001_01-21-2019-1200px

Самостоятелна къща Smart

greenlife_cam_02-1200px masterplansport-Model333-1200px view-Green-Park-Sofia-min1200px 5_VRayCam002_01-20-2019-1200px 6_VRayCam001_01-21-2019-1200px
Изпрати запитване

Къща „Smart“

АРХИТЕКТУРА

С много внимание към детайла е проектирана къщата, която впечатлява със съвременната си визия и архитектура. На първо ниво са разположени антре, дневна с трапезария и кухня, техническо помещение/склад, санитарно помещение, родителската спалня с отделна баня, спалня, коридор и покрита веранда . Къща “SMART” има възможност за изграждане на втори етаж. На второто ниво могат да бъдат разположени спалня с баня към нея. В прилежащите към къщите дворове са разположени зона за релакс и затревени площи с възможност за изграждане на външно барбекю и покрито паркомясто. Площ на парцела 672м2.

ДРУГИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 • Главната носеща конструкция на сградата е стомано-стоманобетонна
 • Фасадите на къщите са вентилирани, изпълнени в комбинация от топлоизолационна система и цименто – фазерни плоскости с дървесен фладер, боядисани с фасадна боя в цвят тъмен или светъл в зависимост от архитектурния детайл.
 • Отоплението на къщите е предвидено да се извършва посредством термопомпа.
 • ВиК. Водопроводната мрежа се изпълнява с полипропиленови тръби, отговарящи на всички съвременни стандарти.
 • Слаботоковата инсталация предвижда излази за кабелна телевизия и интернет.
 • Дограма – PVC многокамерна с троен стъклопакет в цвят графит.
Green Park Sofia е затворен жилищен комплекс състоящ се от 133 еднофамилни жилищни сгради, разположен на слънчево място в подножието на Витоша и Люлин планина, предлагащ къщи или терени за хора с високи изисквания към качеството на живот.
Проекта се намира в непосредствена близост до бившия санаториум за белодробни заболявания към правителствена болница “Лозенец” построен през 1935 г., след 3 годишен подбор и оценка на качеството на въздуха.

Планината естествено се слива с комплекса и осигурява един неповторим контакт с природата. Усещането за простор и чистия въздух са нашето богатство. Ние осъзнаваме това и предлагаме на нашите клиенти възможно най-екологичния начин за отопление – геотермия. Тя е постоянна, практически неизчерпаема и екологично чиста.

Локацията осигурява лукса да се наслаждаваш на 360° панорамни гледки.

360° ПАНОРАМНИ ГЛЕДКИ…

 • Водопровод и канализация се изпълняват до определени точки в различните помещения.
 • Подовете се завършват с армирана замазка, в която са заложени тръби за водно подово отопление и е вградена шумоизолация за помещенията на втория етаж.
 • Интернет се извежда до отделните помещения.
 • Домофонна уредба.
 • Изграждане на комин за вътрешна камина/по желание наклиента/.
 • Ограда за комплекса по архитектурен детайл.
 • Вътрешна ограда между отделните къщи.
 • Подготвени за озеленяване дворове.
 • Изводи за дворно осветление.
 • Системите за топлоизолация, хидроизолация и дограма отговарят на стандартите за ”нискоенергийни къщи“.

1. Дали ще има поддръжка на общите части и прилежащата инфраструктура на комплекса от еднофамилни къщи и в какъв размер ще бъде тя?

Отговор:
Да ще има осигурено обслужване на промоционална цена като месечната такса ще бъде в размер на 50лв/месец до 2021 година.

2. Какво ще включва поддръжката на затворения комплекс?

Отговор:
– Денонощна жива охрана
– Снегопочистване
– Градинарство, озеленяване и поддръжка на общите зелени площи за комплекса
– Обслужване на пречиствателния модул за отпадни води от еднофамилните къщи

3. Какво ще бъде отоплението на къщите в комплекса?

Отговор:
Геотермално отопление, което включва направа на вертикален сондаж с дълбочина от 100м за всяка еднофамилна къща, доставка и монтаж на термопомпа с функции за отопление, охлаждане и производство на гореща вода с вграден бойлер, тръбна разводка за подово отопление, монтирана върху екраниран топлоизолационен пакет за осигуряване на високоефективно топлопредаване и комфорт за всеки собственик на къща в комплекса.

4. Инвеститора ще изгражда ли спортни съоръжения и детска площадка за ползване от живущите и гостите на затворения комплекс?

Отговор:
Да, ще изгради до 09.2020 в непосредствена близост до селището от къщи едно футболно игрище, едно игрище за плажен волейбол, пешеходни алеи, детска площадка и диск голф игрище, които ще бъдат разположени в собствен парк с големина над 10дка за ползване от обитателите и гостите на затворения комплекс.

5. Каква ще бъде конструкцията на еднофамилните къщи?

Отговор:
Стомано-стоманобетонна конструкция.

6. С колко сантиметра топлоизолация ще бъдат топлоизолирани къщите?

Отговор:
В зависимост от типа къща изолацията ще бъде от 10см до 27см. Възможно е монтирането и на допълнителен топлоизолационен пакет от 5 см минерална вата при желание на клиента.

7. Ще бъде ли монтирана ограда на жилищния комплекс?

Отговор:
Геотермално селище Green Park Sofia ще притежава контрол на достъпа, което ще подсигури като монтира ограда на целия жилищен комплекс с височина 2м. Също така всички парцели ще бъдат отделени посредством ограда с височина 1.5м за осигуряване на самостоятелнотс на всеки собственик на къща в затворения комплекс.

8. Парцелите на къщите ще бъдат ли озеленени?

Отговор:
Да, инвеститорът ще направи за негова сметка озеленяване на общите площи и също така залесяване с дървесни видове по улиците и парка към жилищния комплекс. При желание на клиента имотът може да бъде озеленен срещу допълнително заплащане.

9. Къде ще паркират гостите на живущите в затворения комплекс?

Отговор:
Пред всеки парцел ще бъде осигурено достатъчно място за паркиране на посетители в комплекса. Също така ще бъде изграден обществен паркинг за гости на затворения комплекс и на спортните съоръжения към него.

10. Предвидено ли е изграждането на асфалтов път до селището от еднофамилни къщи?

Отговор: Твърдо „ДА”, инвеститорът е осигурил бюджет за полагане на асфалт пред всички къщи, които ще бъдат изградени до 01.2020г. и изграждане на пътна инфраструктура с асфалтобетон свързваща комплекса и републиканската пътна мрежа до 01.2021г.

БОНУС: Безплатен транспорт от Геотермалното Селище до София за периода до 2021 година.

Забележка:
Всички такси след 2021г. ще бъдат актуализирани на общо събрание на собствениците и ползвателите на недвижими имоти в жилищния комплекс, съобразно реалните разходи и цени на услуги за поддръжка на селището.

Изпрати запитване

Call Now ButtonЗвънни