Блог

Вижте тази страхотна къща с нулево потребление на енергия

6 февруари, 2017 | Сподели: |

Solar-Farmhouse-Exterior-web

Вече сме говорили за къщите с нулево потребление на енергия. Те са все по-разпространени по цял свят. Това е напълно логично, предвид времената на свръхпотребление в които живеем. Този тип домове се превръщат в златен стандарт в областта на зеленото строителство. Те произвеждат собствената си енергия, което значи, че собствениците им не трябва да се притесняват от сметките си за електроенергия.

Къщите с нулево потребление на енергия са основен приоритет на базираната в Северна Каролина фирма Deltec. Последните им проекти включват проектирането и изграждането на традиционни за САЩ домове, които обаче включват технологии на бъдещето, които правят къщата пасивна, с нулево потребление на енергия. Един от проектите им – на фермерска къща – ще разгледаме днес.

Проектът изглежда точно като типична щатска фермерска къща – със заострен покрив, покрита предна веранда, външна облицовка от бял дървен сайдинг, изчистени линии. Зад външността обаче, се крие много повече. дизайнът е пасивен и соларен, с фотоволтаичен покрив и активна вътрешна циркулация на въздуха.

Квадратурата на тази дървена къща с нулево потребление на енергия е 188 кв.м. Етажите са два, спалните три, баните – 2,5. Предната покрита веранда добавя допълнителни 12 кв.м. Таваните са високи цели три метра, а стаите са просторни. Къщата е от т.нар. открит тип, при който различните помещения не са строго отделени със стени и врати. Примерно кухнята дели пространството със зоната за хранене и дневната с мека мебел. това е ефект присъщ на пасивните домове и е свързан със свободната циркулация на въздуха. Естествената вентилация плюс отлична изолация и затъмняващи щори са гаранция за хладно лято и топла зима. Този дом и подобните му се захранват с фотоволтаична система, която самостоятелно е напълно в състояние да задоволи нуждите на дома от електричество. Затова и наричаме тези постройки с нулево нетно потребление на енергия. Фирмата – производител предлага широка гама допълнителни екстри, от които собственикът може да избере най-подходящите за себе си.

Ние, от RichHouse, също Ви предлагаме пасивни къщи, които са съобразени с последните изисквания в областта. Те са гаранция за един по-добър и пълноценен живот. Дизайнът е съобразен с изискванията на клиента. Изберете своя дом днес, с RichHouse, нискоенергийни дървени сглобяеми къщи.

Източник и снимки: http://www.deltechomes.com/renew-collection/solar-farmhouse/Звънни