Блог

Как да подобрим добива в оранжерията?

17 март, 2017 | Сподели: |

Оранжерията, този незаменим помощник за нашето добро здраве, е задължително допълнение за градината на хората, които държат на пълноценното, чисто хранене с продукция с проверен произход. По-напредналите градинари, могат да опитат и да печелят от съоръжението, като засадят в него доходоносни растения, които имат висока стойност. Високите добиви са цел на всеки градинар, независимо дали той е любител или опитен дългогодишен стопанин на оранжерия. Ето няколко идеи, как да увеличим количеството на реколтата, чрез т.нар. аксесоари за оранжерия:

1. Капково напояване
Капковото напояване по своята същност е вид транспортна система, която доставя вода в определени точни на растението – корен и коренова система.
Дозираното напояване е най-доброто, което можете да подарите на своята оранжерия. То е равномерно, при ниско работно налягане и е идеалното решение за много култури. Видовете капково напояване са много, системите са най-разнообразни и можете да избирате от това, което е оптимално за вашата оранжерия.

2. Подгряване на почвата
Почвата в своята оранжерия можете да нагрявате през студените месеци със специална нагревателна лента. Тя спомага отоплението на съоръжението, което пък допринася за по-благоприятните условия за отглеждане на селскостопанските култури и топлолюбиви растения.
Добрите нагревателни ленти за оранжерия са лесни за монтаж. Те разполагат с вграден терморегулатор и могат да отопляват определена площ. Ето и примерна цена: за 4 метра нагревателна лента, с номинална мощност 0,18 kW и специфична мощност 45W/m, цената е 144 лева, като продуктът може да бъде закупен и на изплащане.

3. Автоматично проветрение за оранжерии
За необходимостта от проветрение на оранжерията и важността от това действие сме разговаряли в предходни материали. Можете да подарите тази екстра на своята оранжерия, чрез монтиране на автомат за вентилиране на оранжерия.

Gardening tools4.Градински инструменти
Използвайте правилните инструменти за правилните дейности в оранжерията. Градинската сеялка примерно, пести време и усилия и сее равномерно.
Оранжерията е прекрасно хоби, с многобройни ползи. Желаем ви приятни часове в нея, в комуникация с природата! Това, че сте я избрали за себе си, значи грижа – за здравето и тонуса, снижено кръвно налягане, чиста храна, минимизиран стрес.Звънни