Блог

Югозападна Америка среща Азия в уникален горски дом

14 юли, 2015 | Сподели: |

casa_Sagrada

Casa Sagrada проектирана от Archaeo Architects

Изключително интересен дом, смесващ по желание на собственика си черти характерни за домовете в Азия с типична американска югозападна архитектура.

Това, с което архитектите и дизайнерите и трябвало да се съобразят е ниското строителство, задължително за всички сгради в района. Въпреки липсата на височина обаче, доста стръмният горист имот на който се разполага тази прелюбопитна сграда е от цели 20 дка! Проектът е бил голямо предизвикателство и заради изричното изискване на собственика да се запазят максимално много дървета, като в същото време гледката от къщата да е възможно най-панорамна и добра.

Това, което служи за вдъхновение на архитектурното студио са скупчените около централния площад къщи със скатни покриви в традиционните китайски села. Същият U-образен покрив, помагащ на сградата да се слее с околната среда, избират за своя клиент. Част от интериора са ръчно изработени дървени елементи, типични за японския традиционен дом. Резултатът е уникална сграда, скътана в гората, комбинация от стилове, привидно нямащи нищо общо помежду си, с кръгли прозорци и вътрешни преходи между пространствата, с дървени тавани, красив кладенец в китайски стил в градината, каменни мивки…

Собственикът, разбира се, остава очарован.

Източната философия намира материалното си изражение, в този сраснал се с природата дом.

casa_Sagrada2

casa_Sagrada3

casa_Sagrada4

casa_Sagrada5

casa_Sagrada6

casa_Sagrada7

casa_Sagrada8

casa_Sagrada9

casa_Sagrada10

casa_Sagrada11

casa_Sagrada13

casa_Sagrada12

източник: www.archaeoarchitects.comЗвънни