Блог

Сертифицирана дървена пасивна къща от Сиатъл, САЩ

3 ноември, 2016 | Сподели: |

Представяме Ви функционална дървена сертифицирана пасивна къща от Сиатъл, САЩ с площ от 250 кв.м. Създателите и са Malboeuf Bowie Architecture. Проектът е актуален и реализиран тази година. Представлява интересна модерна интерпретация на дом с двускатен покрив и скандинавски инспириран дизайн.

Уникалната фасада е покрита с ръчно овъглен кедър, подреден като рибена кост. Материалът е много подходящ за дъждовния Сиатъл, не изисква допълнителна поддръжка и чудесно контрастира с улиците и озеленяването в квартала.

Екстериорът е минималистичен, като доминира бялото. По този начин се мултиплицира светлината във вътрешността на пасивната къща.

palatinepassive-9-130

Първият етаж на имота е голямо, обединено пространство, което е продължено и навън, в двора. Вторият етаж е с отличителни високи тавани, които позволяват изграждането на множество тайни кътчета – за съхранение, отмора. Зона, която обединява двете нива позволява циркулиране на въздуха и свързва общите зони с тези за отмора.

Къщата е носител на сертификат за пасивна къща PHIUS. Изградена е с иновативни строителни технологии и методи, включително облицовъчни системи и система за управление на енергията.

Благодарение на използваните технологии и материали, които запечатват почти херметически къщата, тя използва 90% по-малко енергия от местните сгради. Качеството на въздуха и температурата се контролират непрекъснато и са оптимални за здравословен, удобен живот. Специална система, наречена Kirio, следи и управлява основните енергийни компоненти, така че те да работят максимално ефективно. Собствениците имат удобен дистанционен достъп до осветлението, охлаждане, отопление и вентилация чрез приложение за мобилен телефон. Системата Kirio е изпробвана в полеви условия именно в този дом.

palatinepassive-2-2127

Нискоенергийни къщи с практически неограничен дизайн открийте при нас. При това, RichHouse са сглобяеми – това означава по-ниски срокове на изпълнение и монтаж и висока енергийна ефективност; лека, здрава, еластична носеща конструкция; готови за нанасяне веднага след построяването – без остатъчна влага; възможно изграждане и на труднодостъпни места без значително оскъпяване.Звънни