Блог

Зелена детска градина осигурява безценен опит на децата

10 декември, 2014 | Сподели: |

зелена детска градина

Зелена детска градина изградена от Vo Trong Nghia Architects във виетнамската провинция Донг Най приютява 500 деца в предучилищна възраст и се явява като растително дихание в средата на бетона.

Широк спектър от практики и технологии за спестяване на енергия са приложени за изграждането на тази зелена детска градина: зелен покрив и фасада, соларно отопление на водата, пречистване на отпадъчните води.

Сградата се състои от непрекъсната дълга ивица по която са разположени прозорци от двете страни, осигуряващи максимална вентилация и естествено осветление. Обeзопасена детска площадка, осигурява просторен кът за игра на децата под откритото небе. Зеленият покрив във форма на спирала се спуска надолу към двора и осигурява достъп до горните нива и зеленчуковите градини, където децата учат за значението на селското стопанство и възстановяват връзката си с природата. Пет вида зеленчуци са засадени на 200 квадратни метра площ. Те осигуряват храна и позволяват на децата да извлекат специален екологичен опит.

зелена детска градина

зелена детска градина

зелена детска градина

зелена детска градина

зелена детска градина



Call Now ButtonЗвънни